Ми у Facebook
01.05.2014, 16:14

Юрій Іздрик презентує у Рівному збірку «ABOUT»

У вівторок, 6 травня, о 19.00, у конференц-залі готелю «Мир» (Міцкевича 32, 1 поверх) відбудеться презентація нової поетичної збірки Юрія Іздрика «ABOUT».
Це вже другий візит письменника до Рівного, який організовує «Література.РВ». Нагадаємо, що перша зустріч відбулася у серпні минулого року. Тоді рівняни мали нагоду побувати не лише на презентації збірки віршів «Ю», а й на нічному концерті «DrumТИАтр-у» – гурту Іздрика та Гриця Семенчука.

На травневу презентацію також запланована музична частина, проте не концертного формату. Юрій Іздрик під супровід різних за настроєм музичних треків буде декламувати свою ритмічну поезію

Концерт у Рівному: суміш грузинського фолку, американського блюзу та французького шансону

«ABOUT» – це не звична для нашого уявлення збірка поезій. Це повноцінний артбук, наповнений наскрізним баченням автора – книга метафорична та глибока, наповнена шифрами та ритмом. Вона вийшла друком у Видавництві Старого Лева наприкінці березня. Підбором ілюстрацій та компонуванням текстів займався безпосередньо сам Іздрик.



Коли і де рівняни зможуть почути Океан Ельзи вживу?

Юрій Іздрик — український прозаїк, поет, культуролог, автор концептуального журнального проекту «Четвер». Живе і працює у Калуші. Автор повісті «Острів Крк» (1994), поетичної збірки «Станіслав і 11 його визволителів» (1996), романів «Воццек» (1996, 1997), «Подвійний Леон» (2000) і «АМтм» (2004), збірки есеїв «Флешка» (2007), «Таке» (2009), «Underwor(l)d» (2011), «Іздрик. Ю» (2013), «Після прози» (2013), «AB OUT» (2014), низки повістей, оповідань, статей з культурології та літературознавства. Іздрик — один із творців станіславського феномену.

Станіславський феномен — своєрідного мистецького угрупування літераторів Івано-Франківської обл., — творці якого найповніше втілили український варіант постмодернізму у своїй творчості. За нетривіальним визначенням самого Іздрика, для «франківського феномена» притаманне прагнення ввібрати в себе всю культуру останніх ста років, двері до якої, ще недавно зачинені (хоч і не щільно), раптом широко відчинилися.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ