Ми у Facebook
01.05.2014, 12:01

Померла відома телеведуча з Рівненщини

29 квітня на 54 році пішла з життя уродженка Костополя, одна з кращих дикторів українського телебачення, ведуча УТН, заслужена артистка України Світлана Ганська.
«Артистизм, вишукана мова і манера поведінки в кадрі й поза ним - саме такою запам'ятається телеглядачам Світлана Ганська. І саме це дозволило їй стати одним з видатних дикторів на українському телебаченні», - йдеться у повідомленні прес-служби НТКУ.

Світлана Миколаївна Ганська народилася в місті Костопіль Рівненської області. На українському телебаченні почала роботу в 1983 році - після закінчення Київського державного інституту культури ім. О. Корнійчука.

Працювала диктором-практикантом, диктором, а з червня 1995 року почала вести програми телевізійних новин. З 1996 по 2006 Світлана Ганська поєднувала роботу в телеефірі з викладацькою, працюючи доцентом кафедри режисури естради та масових свят, а потім - кафедри дикторів і ведучих телепрограм, повідомляє телеканал "112 Украина".

Як художник акторського жанру Світлана Ганська брала участь у дубляжі художніх і анімаційних фільмів, була ведучою авторських вечорів народних артистів України Анатолія Солов'яненка, Євгенії Мірошниченко, Володимира Нечипоренка та інших.

Широкій телеаудиторії Світлана Ганська відома не тільки як ведуча Українських телевізійних новин на НТКУ, а й з популярних у свій час передач УТ-1 "Молодіжна студія "Гарт", "Музична вікторина"," Київ: роки і люди","Ви нам писали".

Особливою сторінкою професійної діяльності Світлани Ганської було ведення та коментування різнопланових концертних програм, урядових заходів, державних парадів. Останній військовий парад Світлана Ганська коментувала у серпні 2004 року, надалі хвороба не дозволила активно займатися улюбленою справою.

У листопаді 2000 року за вагомий внесок у розвиток телебачення і високий професіоналізм Світлані Ганської присвоєно звання "Заслужена артистка України".

Прощалися з видатною костопільчанкою сьогодні, 30 квітня, у Києві біля крематорію Байкового кладовища.





На правах реклами