Ми у Facebook
06.05.2014, 22:49

Люстрація Люстраційного комітету Рівненщини: про що змовчали люстратори у своїх біографіях (частина 1)

Люди, середній вік яких 50 років, які переважно мають стосунок до партій, багато з них були у владі, багато - між собою колеги по партійній чи громадській роботі, деякі судимі, а дехто сімейним підрядом;єдналися в неполітичне громадське об’єднання «Люстраційний комітет Рівненської області».
Хтось із них брав участь в політичних піар проектах міністра уряду Миколи Азарова, хтось балотувався від Блоку сумнозвісного політика Павла Лазаренка. Водночас у комітеті є і ті люди, яких президент України Віктор Ющенко називав «маленькими українцями». Хто намагається впливати на призначення нових посадовців у Рівному, вивчали журналісти Рівненського агентства журналістських розслідувань.

Узагальнений портрет 43 членів неполітичного громадського об’єднання «Люстраційний комітет Рівненської області» (у більшості вказано цифри з невеликою похибкою, оскільки інформація не завжди повна):

Середній вік членів комітету: приблизно 51 рік
Вища освіта: приблизно 65% (дехто не вказав, чи вказав завуальовано)
Зв’язки з партіями: близько 51%. З них – у теперішньому чи минулому активний партійний діяч, кандидат, керівник –близько 37% (НРУ/УНП – 14%, КУН, Блок Лазаренка, УНА, Свобода, Батьківщина, РХП, «Молода Україна», Партія Зелених, «За Україну!», Правий сектор, Народна партія вкладників та соцзахисту, УСДП, УНКП, «Праведність»). Просто члени партії (діючі або в минулому) –близько 14% (КУН, Правий сектор, Сильна Україна, «Удар»).
Вже були у місцевій владі (на посадах у виконавчій або депутатами): близько 16%.
Вже були на (політичних) посадах у державній владі: близько 5%.
Перебувають в близьких родинних зв’язках між собою: близько 9%.
Мають (мали) стосунок до Правого сектора чи партій, які входять у «Правий сектор»: близько 21%
Належать до громадських об’єднань Євромайдану (окрім «Правого сектора»): близько 2%.

Бідюк Юрій Васильович




59 років, військовий у відставці, лікар-психіатр вищої категорії. Проживає у Рівному.

Освіта вища: Військово-медична академія міста Санкт-Петербург (1980 р.). Клінічна ординатура Військово-медичної академії по психіатрії (1985-87рр.)

Депутат Рівненської міської ради у 1994-1998 рр, 2002-2006 рр. Секретар Рівнеради у 2005-2006 роках. Голова РОО «Спілки офіцерів України в 1996-2005 роках. Майстер спорту у вільній боротьбі, інструктор парашутно-десантної служби.

Розлучений, двоє дорослих дітей, які живуть окремо. Син Андрій Бідюк – головуючий в Люстраційному комітеті Рівненської області.

Чи підтримав Люстраційний комітет в.о. начальника рівненської митниці?




Що не вказано у автобіографії:

Був членом проводу Рівненської обласної організації НРУ, та головою Рівненської міської організації НРУ. Вважає себе «хрещеним батьком» політика Валентина Королюка. За словами Голови РОО НРУ Валентина Королюка (у 2006 році), в 2005 році він вніс пропозиції щодо кандидатури Юрія Бідюка на посаду секретаря Рівнеради, однак «більше ніж за рік Юрій Бідюк не справився з посадовими функціями». Також отримав від однопартійців звинувачення в співпраці з Василем Червонієм (на той час голова Рівненської ОДА) але офіційно відмовлявся, що співпрацював з Червонієм (НРУ і УНП тоді ворогували). У 2006 році делегати другого етапу конференції РОО НРУ ухвалили рішення про складення повноважень Юрія Бідюка як члена проводу РОО НРУ та голови Рівненської міської організації НРУ. Тридцять депутатів міськради у 2006 році підписалися під ініціативою звільнення Юрія Бідюка з посади секретаря Рівнеради. Позицію Юрія Бідюка у цьому конфлікті читайте в газеті «Рівне вечірнє» – скачати файл.

З 2003 року засновник (37 тисяч внеску до статутного фонду) і керівник ТОВ «НТЛ-Лідія». Основний вид економічної діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (також роздрібна торгівля, складське господарство, купівля та продаж власного нерухомого майна). Фірма зареєстрована за місцем проживання сина Андрія Бідюка.

На сайті Конгресу Українських націоналістів Юрій Бідюк вказаний контактною особою у Рівненській області для бажаючих приєднатися. У 2006 році намагався потрапити до Рівнеради за списком «Блоку Лазаренка».


Бідюк Андрій Юрійович



35 років, приватний підприємець (торгівля). Проживає у Рівному.

Освіта вища: закінчив Історико-соціологічний факультет РДГУ у 2001 році. У 2001-2003 працював підприємцем (надання послуг вантажних перевезень). Працював головним інженером ЖКП «Центральне» у 2005-2006 роках. Активний учасник «Автомайдану» (але в Люстраційному комітеті він не представляє рівненський Автомайдан – ред.).

Головуючий у неполітичному громадському об᾽єднанні «Люстраційний комітет в Рівненській області».

Розлучений, двоє дітей (син 14 років, донька 7 років).

Головний податківець Рівного розповів про будинок, авто та земельні ділянки



Що не вказано у автобіографії:

За місцем проживання зареєстроване ТОВ «НТЛ-Лідія», яке заснував і очолює батько Юрій Бідюк. З липня 2001 по жовтень 2011 року був зареєстрований як Фізична-особа підприємець (основна діяльність «діяльність таксі»).

З 05.10.2011 - в стані припинення ФОП. Підстава: за судовим рішенням. Судове рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця в зв’язку з неподанням протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону №2а/1770/1766/2011 від 06.06.2011 Найменування суду: Рівненський окружний адміністративний суд. Дата набуття чинності: 17.06.2011.





На правах реклами