Ми у Facebook
10.05.2014, 17:38

Нардепа Продивуса викликають на допит у ГПУ через стрілянину на Рівненщині

Народного депутата України Володимира Продивуса викликають у міліцію на допит у зв'язку зі стріляниною у Сарненському районі Рівненської області.
Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ГПУ.

Як ідеться у повідомленні, органи прокуратури Рівненської області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами подій, що відбулися напередодні у Сарненському районі із застосуванням зброї. Відомості до ЄРДР внесені Сарненським райвідділом міліції за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство), ч. 1 ст. 194 (пошкодження майна), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Стрілянина на Сарненщині: офіційна версія перестрілки на Рівненщині [+Фото]

Встановлено, що 9 травня поблизу с. Селище Сарненського району стався конфлікт між місцевими мешканцями та 50 озброєними громадянами з інших регіонів України. Останні заявили про намір встановити контроль над видобутком бурштину в Сарненському районі, а після спротиву представників місцевої громади, розпочали стрілянину. В результаті інциденту одного місцевого мешканця було поранено, ще двоє мешканців — отримали тілесні ушкодження. У відповідь близько 2 тис. обурених селян пошкодили автомобілі, на яких прибули озброєні чоловіки.

За підозрою у скоєнні злочину працівники міліції затримали 16 осіб, мешканців Житомирської, Хмельницької та Київської областей. Вилучено 15 одиниць вогнепальної зброї та набої до неї. На місці конфлікту також виявлено візитки народного депутата України Володимира Продивуса.

Нардеп Продивус прокоментував стрілянину через бурштин на Рівненщині

На даний час здійснюється комплекс слідчих дій для з’ясування усіх обставин інциденту, зокрема, Продивус на вівторок запрошений в обласне управління міліції для дачі показів.

ГПУ нагадує, що неодноразово звертала увагу на проблему незаконного видобутку бурштину у Рівненській області. Відзначалося, що вказане явище є наслідком бездіяльності місцевих контролюючих та правоохоронних органів, які виявляють організаторів та покупців незаконно видобутого цінного каміння, а в окремих випадках навіть сприяють цим злочинам.





На правах реклами