Ми у Facebook
12.05.2014, 14:41

На Рівненщині буде завод з виробництва картоплі фрі?

Бельгійська компанія Spiessens оцінює перспективу будівництва заводу з виробництва картоплі фрі в Україні. Око підприємства впало на Рівненський край.
Як повідомляє atmagro.ru, Юрій Скрипник, комерційний директор, керівник проекту Spiessens з Королівства Бельгії, а також Юрій Приварський, заступник голови Рівненської ОДА, обговорили шляхи залучення інвестицій для створення в регіоні заводу з виготовлення картоплі фрі. На сьогоднішній день остаточного рішення ще немає. Точної інформації слід чекати у червні.

Відкриття Міжбанку: долар по 12 грн + КУРС ВАЛЮТ У РІВНОМУ

Рівненська область є однією з найбільших виробників картоплі в Україні. Минулого року в області було зібрано близько 1300000 тонн картоплі.

Виробляє картоплю в нашій країні лише одне підприємство, до кінця не задовольняючи ринок. Велику кількість картоплі фрі Україна привозить з-за кордону. Фактори, які можуть негативно позначитися на виробництві – це висока ціна на українські енергетичні ресурси. Тому виробництво картоплі фрі може стати набагато дорожчим, ніж у європейських країнах.

Україна отримає 27 мільярдів доларів фінансової допомоги


Відомо, що українці споживають даний продукт набагато менше, ніж європейці. До речі, для виробництва фрі необхідні спеціальні сорти картоплі, адже зі звичайної картоплі такий продукт не виготовиш.





На правах реклами