Ми у Facebook
12.05.2014, 15:00

Над Волинню літатимуть літаки і розкидатимуть ліки

Цього тижня над Волинню літатимуть два літаки, які скидатимуть з повітря ліки для тварин від сказу.
Під час відеоселекторної наради голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта з керівниками райдержадміністрацій та міст обласного значення сьогодні, 12-го травня, начальник головного управління ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський повідомив, що цього року в області виявили 13 випадків захворювання тварин на сказ.

По одному випадку захворювання зафіксували в Горохівському, Ківерцівському, Локачинському, Старовижівському районах, по два випадки - у Володимир-Волинському і Ковельському районах, п’ять тварин захворіли на сказ у Маневицькому районі, йдеться на www.volynnews.com.

Серед уражених сказом було шість лисиць, чотири коти, двоє єнотовидних собак та одна морська свинка.

Єнотоподібні собаки у лісах Рівненщини: нові подробиці

«Сказ – це хвороба, коли відбувається ураження центральної нервової системи, й майже завжди наступає смерть. Цю хворобу виявили у 113 країнах світу: постраждали 50 людей, більше мільйона тварин. На Волині головний переносник цієї хвороби – червона лисиця. Тому вакцинація – один з головних чинників протидії поширення цієї страшної хвороби», - розповів Богдан Лозинський.

Зі слів головного ветеринара Волині, два літаки мають піднятися в повітря вже цього тижня в рамках Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща.

Також вакцинацію проводять вручну: в кожному районі області є 4-5 контрольних зон по кілометру, де ветспеціалісти розкладають вакцини.

У Рівному зафіксували сказ

Богдан Лозинський запевнив, що з початку Незалежності України на Волині не було зареєстровано жодного випадку захворювання людей на сказ.





На правах реклами