Ми у Facebook
14.05.2014, 07:47

Голова Рівненської облради просить вибачення у жителів північних районів

Своє вибачення жителям північних районів Рівненщини висловив голова Рівненської облради Михайло Кириллов коментуючи невирішеність "бурштинового питання".
9 травня на Рівненщині лунали постріли і лилася кров. Проте, це були не провокації терористів-сепаратистів, яких напередодні неабияк побоювалось чимало наших земляків. Гаряче й неспокійно було того дня не біля місць військових поховань і не на мітингах до Дня Перемоги – сутичка сталася в серці Полісся, а саме – в селі Олексіївка на Сарненщині. Тут, в урочищі Гальбін, місцеві селяни, як і в багатьох інших поліських селах, уже не один рік видобувають чи не найцінніше природне багатство Рівненщини – бурштин.

Обласна влада почала активно робити кроки для вирішення цієї проблеми. Так, вже 14 травня відбудеться позачергова сесія Рівненської облради для вирішення питання незаконного видобутку бурштину.

Колегія Рівненської ОДА розгляне питання легалізації видобутку бурштину

А ще до сесії голова облради Михайло Кириллов висловив свою думку щодо цього болючого питання:

"Події в Сарненському районі переконали мене в необхідності вжиття негайних заходів із забезпечення безпеки мешканців області та додаткової охорони природних ресурсів Рівненщини. Гіркий досвід доводить, що певні особи готові на все заради досягнення своїх меркантильних цілей. У той же час, я змушений констатувати низький рівень дієздатності правоохоронних органів, ефективна робота яких дозволила б запобігти виникненню подібної ситуації.

Голова Рівненської ОДА: «Розігнати копачів бурштину так просто не вдасться»

Перш за все, я прошу вибачення у мешканців північних районів, які стали невільними учасниками жорстоких подій навколо природних багатств краю. Як голова Рівненської обласної ради, я зроблю все можливе щоб забезпечити їхню безпеку та правопорядок в регіоні. З цією метою, доки не буде налагоджено нормальну роботу правоохоронних органів, за дотриманням правопорядку в районах області додатково слідкуватимуть учасники громадських формувань, які неодноразово доводили свою ефективність під час Революції Гідності.

Всі організатори та виконавці спроби захоплення контролю над видобутком бурштину у Сарненському районі мають бути виявлені та притягнені до відповідальності.

Екс-губернатор Рівненщини вимагає зібрати позачергову сесію


14 травня відбудеться позачергова сесія Рівненської обласної ради, під час якої буде ухвалено звернення до Верховної Ради з вимогою узаконити видобуток бурштину та забезпечити права та гарантії для місцевого населення.

Насамкінець, хочу запевнити, що я не допущу кримінального переслідування мешканців Сарненського району, які були змушені захищатися від озброєних нападників. Змушений констатувати, що організатори конфлікту вже розпочали кампанію з перекручування фактів задля того, щоб перекласти вину за скоєне на місцевих мешканців. Цього не можна допустити. Рівненщина вже неодноразово доводила, що здатна відстояти своїх земляків. Я переконаний, що і цього разу спільними зусиллями нам вдасться вирішити цю проблему і недопустити її повторення у майбутньому".






На правах реклами