Ми у Facebook
14.05.2014, 13:45

Як голосували нардепи з Рівненщини за антикорупційний законопроект

Верховна Рада схвалила низку законів, які необхідні для переходу до другого етапу плану про лібералізацію візового режиму з ЄС. Серед них - закон щодо державної антикорупційної політики (№4556).

За цей закон загалом проголосувало 289 народних депутатів. Зокрема, закон підтримали майже всі нардепи з Рівненщини, пише 4vlada.com

«За» закон №4556 проголосували Микола Сорока, Олександр Абдуллін, Валентин Королюк, Ірина Луценко, Микола Кучерук, Олег Осуховський, Юрій Вознюк та Віталій Чугунніков.

Не голосував за антикорупційний закон Юрій Благодир.

Як пише Українська правда, закон є частиною плану дій для візової лібералізації. Він приводить українські норми щодо покарання за корупцію до міжнародних стандартів. Зокрема запроваджується кримінальна відповідальність за порушення у держсекторі та корупцію у приватному секторі.

Нардеп Юрій Вознюк пропонує зробити бурштин дорогоцінним камінням

Згідно із законом, пропозиція та обіцянка хабара стануть кримінальними злочинами, а за надання недостовірних даних у деклараціях передбачена адмінвідповідальність.

Закон дасть змогу запровадити зовнішній контроль за достовірністю даних у деклараціях щодо майна, доходів та витрат.

Олексій Губанов уже не депутат Рівненської міської ради?

Як заявив голова парламенту Олександр Турчинов, після прийняття цих законів, Україна фактично переходить до другого етапу Плану щодо лібералізації візового режиму.

За його словами, після цього можна чекати, що безвізовий режим з ЄС може бути запроваджений уже до кінця поточного року.





На правах реклами