Ми у Facebook
15.05.2014, 13:02

Турчинова змушують припинити АТО

Партія регіонів і Компартія вимагають від влади зупинити антитерористичну операцію на сході країни й вести переговори з тими, хто виступає проти неї.
"Регіонал" Микола Левченко заявив, що "круглий стіл" у Києві 14 травня "провалився", але після пропозиції провести другий етап такої зустрічі в Донецьку чи Луганську "влада провела вилазки проти власного народу – і вночі знову гинули люди".

"Під час мирних переговорів не повинна литися кров", - сказав він.
Фракція Партія регіонів вимагає зупинки антитерористичної операції, яка, за словами Левченка, "перетворилася на терористичну". За словами "регіонала", АТО зайшла в глухий кут і "неадекватно реагує на ті проблеми, які накопичилися на сході", пише Українська Правда

На Донеччині знешкодили одне терористичне угруповання

"Ми визнаємо, що на сході є ситуації, які пов'язані і з мародерством, і з бандитизмом – але з цим влада повинна боротися цільовим методом, знищуючи саме бандитів і відокремлюючи їх від тих людей, які зайняли активну позицію й проливають кров і борються за свої права", - заявив він.

"Ми вимагаємо зупинки антитерористичної операції й пролиття крові. Тому що це війна проти власного народу", - заявив він.

Також "регіонали" вимагають "розформування Національної гвардії, приватного батальйону "Дніпро" і на час мирних переговорів – призупинення антитерористичної операції".

За його словами, люди на Майдані загинули за те, щоб у країні були законність і порядок, а не "війна", і треба задовольняти "вимоги й запити" людей і заходу, і сходу.

Лідер Компартії Петро Симоненко теж заявив, що його партія вимагає зупинити АТО, відвести війська й сісти за стіл переговорів із тими, хто хоче жити в Україні.

Як голосували нардепи з Рівненщини за антикорупційний законопроект

Голова Верховної Ради, виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов заявив, що припинення АТО можливе лише після складання зброї бойовиками.

"Не виключається прийняття декларації Верховною Радою… яка внесла б пропозицію, що антитерористична операція може бути зупинена, коли буде складена зброя, коли будуть звільнені заручники. Ми за те, щоб розв’язувати питання мирним шляхом. І з тими, хто готовий до співпраці, діалогу, ми ведемо цей діалог", - запевнив Турчинов.

"Ми працюємо і над змінами до Конституції, і над розширенням місцевого самоврядування, і над іншими важливими питаннями. А ті, хто веде війну проти Україну, будуть отримувати адекватну відповідь, яку ми зобов’язані робити, захищаючи нашу країну і громадян", - наголосив він.





На правах реклами