Ми у Facebook
25.05.2014, 08:05

В Україні стартували президентські вибори

В Україні о 08:00 неділі, 25 травня, стартували вибори Президента, якого громадяни обирають на 5 років.
Виборчі дільниці працюють з 8:00 до 20:00, після цього почнеться підрахунок голосів.

Після 20:00 з’являться попередні дані екзит-полів – опитувань, які соціологи проводять на виході з виборчих дільниць.

25 травня на Рівненщині відкриється 999 виборчих дільниць

У бюлетені – прізвища 21 кандидата у Президенти України.

Упродовж виборчої кампанії свої кандидатури з президентських перегонів зняли: Олег Царьов, Наталія Королевська, Петро Симоненко, Зорян Шкіряк, Олександр Клименко та Василь Цушко. Деякі прізвища вже були вдруковані у бюлетені, тож у день виборів вони викреслені вручну.

Цього року вибори ускладнені вкрай важкою ситуацією на сході України. Імовірно, у Донецькій і Луганській областях виборцям буде складно проявити свою волю. Там голосування можуть зірвати проросійськи чи сепаратистськи налаштовані люди зі зброєю, які погрожували терактами, пише Українська правда.

У Донецькій області, за інформацією КВУ, працює лише 9 з 22 окружкомів. Найбільш напружена ситуація на виборах зберігається в Горлівці, Донецьку, Краматорську та Слов'янську. Відносно стабільна ситуація спостерігається у Добропіллі, Красноармійську, а також в Олександрівському, Великоновосілківському та Добропільському районах.

Крім того, кримчани зможуть проголосувати лише на материковій частині України. Незважаючи на це, експерти прогнозують рекордну явку на президентські вибори 2014.

"Доба вибору": журналісти допоможуть рівнянам дізнатись все про вибори Президента [Анонс]

Як відомо, ці вибори президента – позачергові, вони були призначені Верховною Радою України після того, як парламент проголосував за відсторонення 22 лютого Віктора Януковича з посади Президента. Проти нього декілька місяців точилися масові протести через відмову від курсу на Євросоюз, проросійську політику та побиття й смерті мітингувальників.

Хоча вибори 25 травня позачергові, за рішенням Конституційного Суду наступні вибори Президента України мають пройти після 5-річної каденції.


/





На правах реклами