Ми у Facebook
25.05.2014, 21:40

Вибори на Рівненщині пройшли спокійно та без провокацій

У Громадському прес-центрі «За чесні вибори-2014!» відбувся брифінг, гості, якого, а це представники КВУ та виборчих штабів кандидатів, зауважили, зокрема, що позачергові вибори Президента України на Рівненщині відбуваються спокійно, без значних порушень.
Як повідомив голова правління РОГО «Комітет виборців України» Олексій Горецький, кількох спостерігачів КВУ не допустили на відкриття дільниць, однак усе це сталося через технічні причини. Було зафіксовано також кілька випадків, коли виборці, які не змінювали місця проживання, не знайшли себе в списках виборців.

Сергій Паладійчук, керівник виборчого штабу кандидата в Президенти України Ольги Богомолець, зазначив, що йому пощастило представляти на цих виборах народного кандидата, народженого Майданом. Однак це, з іншого боку, означало, що, фактично, одночасно доводилося і формувати структури, і проводити виборчу компанію.

Результати виборів Президента 2014: Перші дані екзит-полів

Чимало людей працювали під час виборів як волонтери. Попри це 700 прихильників кандидата представляли її в ДВК. Відчувалася також і фінансова скрута.

Роман Коваль, керівник штабу кандидата в Президенти України Дмитра Яроша, наголосив на тому, що цьогоріч виборча кампанія вперше проходила в умовах, коли біля кордонів держави стоять ворожі війська, а у східних областях тривають сутички між сепаратистами та українськими захисниками. Тому не було можливості виділити значні кошти на агітацію у час, коли вони більше потрібні армії та для допомоги пораненим. І навіть якщо демократичні нові лідери не переможуть у виборах Президента України-2014, вони і надалі перебуватимуть у політичному полі. І дивує те, підкреслив Роман Коваль, що українці хочуть жити по-новому, а нових лідерів не обирають.

Цікаві історії та порушення, які були виявлені на виборах у Рівному

Сьогодні, як ніколи раніше, люди були дуже активними у виборчому процесі, цей факт засвідчили як спостерігачі, так і представники політичних партій, а це свідчить найперше про те, що українці хочуть жити в демократичній державі.





На правах реклами