Ми у Facebook
01.06.2014, 10:05

Крим без гривні: у магазинах люди змітають все підряд [Фото+Відео]

Із 1 червня на території анексованого Криму припиняється обіг української валюти.
В окупованому Росією Криму від сьогодні можна розрахуватися лише російським рублем. У магазинах зникли подвійні цінники, всі готівкові і безготівкові розрахунки проводяться в рублях, а українська гривня отримала статус «іноземної валюти», повідомляє Радіо Свобода.

Зміни відбулися згідно з законом про скорочення терміну обігу гривні у Криму, підписаним президентом Росії Путіним 27 травня.

Путін призначив вибори в Криму і заборонив гривню

Цим указом окупанти радикально прискорили процес відриву півострова від української фінансової системи – раніше планувалося використання гривні до 1 січня 2016 року.

У Сімферополі через це виникли величезні черги – 31 травня люди поспішали отоварити гривні, оскільки багато з них отримували зарплату і соціальні виплати в українській валюті.



За словами очевидців, люди скуповують буквально все, починаючи від предметів особистої гігієни і закінчуючи товарами народного споживання.

У Криму немає сезонної роботи

"Нам аванс видали гривнями. Ми працюємо на приватному підприємстві, тепер всім колективом пішли витрачати ці гроші, тому що завтра (1 червня) вже ніхто ці гривні не візьме у нас", - зазначають покупці.
Разом з тим затримка з обслуговуванням на касах пов'язана не лише з напливом відвідувачів, але і з тим, що касири повинні видати людям здачу російськими рублями, але дрібних грошей у них для цього немає, пише Українська правда.








На правах реклами