Ми у Facebook
03.06.2014, 12:16

У Рівному пенсіонери читали поезію, співали з хором «Верес» та вітали іменинницю [Фото+Відео]

Перший день літа приніс у м. Рівне одразу кілька приємних подій. Вже стало доброю традицією зустрічатись пенсіонерам нашого міста у вихідні, щоб цікаво і з користю провести свій вільний час. Та ці вихідні подарували їм не одне свято.
1 червня - це перший день довгоочікуваного літа, два заходи у стінах обласної бібліотеки, та ще й день народження в однієї чудової людини… Отож, ділімося враженнями!

У неділю для пенсіонерів Рівного, членів Всеукраїнської асоціації пенсіонерів, Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека організувала і провела літню читальню «Моя улюблена поезія», де гості свята змогли послухати і прочитати авторські вірші. Зачарували усіх присутніх декламуванням власних творів пенсіонери: Олексій Миколайович Пилипчук, Віра Петрівна Пивовар та Марія Павлівна Ляшук.

Афіша: Репертуар Рівненської філармонії на червень

Другим, неймовірно захоплюючим заходом для пенсіонерів стала зустріч із творчим колективом хору «Верес». Їхній репертуар вражає! Усім відомі українські народні пісні переплелись зі старовинними, невідомими донині, але віднайденими у різних куточках Рівненщини, родинними піснями, та, звісно ж, з авторськими…



А роль художнього керівника «Вересу» Петра Невірковця у долі колективу не можна недооцінити… Він просто живе цим хором, кожним його учасником, кожним його голосом…





Та вражає той факт, про який ми довідались, що цей народний хор виживає сам по собі. До сліз болить, що ніхто з діячів культури, поціновувачів народної пісні, людей, зацікавлених у цьому мистецтві і у тому, щоб дати нове дихання «Вересу», досі не взяв під свою опіку чи спонсорство без перебільшення величний співочий хор. Не треба питати, які у них будні… Досить лише почути у їхньому виконанні «Реве та стогне…» НЕБАЙДУЖІ, будь ласка, відгукніться!

Афіша: Репертуар Рівненського облмуздрамтеатру на червень та липень

У «Вересі» майже всі - пенсіонери. А те, на якому рівні виступає цей хор, має побачити кожен, і не лише в Україні!



Завершальним акордом свята стала «Многая літа». Це побажання співали на адресу усіх: пенсіонерів-членів ВАП, працівників бібліотеки, гостей свята, а особливо – для тієї, у кого були уродини.



Іменинниця Надія Іванівна не стримувала сліз. У цей день поділилась з нами тим, що було на душі:

- Сьогодні, на мій день народження, припав Міжнародний день захисту дітей. А я – мама аж трьох синів. І зараз я дякую Богу, що я з вами, що я жива…

Як виявилось, навіть ми, знайомі пані Надії, не знали, що вона від середини грудня – і аж до кривавих подій на Майдані у Києві була там волонтеркою, що ця ніжна жінка і мати зі своїм побратимом із Рівного рятували синів інших матерів, були поранені численними осколками гранат…



Дякуємо Вам, дорога Надіє, за те, що показуєте нам, якою має бути насправді українська мати, і вселяєте ту ж надію! Божого захисту Вам і долі! Дякуємо творчому колективу хору «Верес» та його художньому керівнику Петру Невірковцю за невтомну працю, за любов до української пісні, за донесення до людей найвищих надбань культури! Пишаємось і горді, що знаємо вас! Дякуємо працівникам обласної бібліотеки, тим, кого з любов’ю звикли називати не інакше, як пані Галина та пані Анжела, за проведення цих чудових заходів для людей похилого віку! Дякуємо пенсіонерам Рівного та області, які долучаються до нас і наших заходів та живуть однією великою дружньою родиною!



Наступними заходами, що плануємо провести у Рівному, будуть зустріч із поетом-сатириком та гумористом Юрієм Березою - 15 червня та майстер-клас з танцювально-рухової терапії для пенсіонерів (проводить танцетерапевт Євгенія Ольхова) - 29 червня.

Запрошуємо пенсіонерів Рівненщини! Долучайтесь! Рівненська обласна бібліотека, відділ мистецтв.








На правах реклами