Ми у Facebook
08.06.2014, 16:46

Лелеку з Рівненщини бачили у Зімбабве

Отримати таку інформацію стало можливим завдяки участі Рівненщини у програмі кільцювання лелеки білого в рамках Програми "Ciconia-Ukraine", що фінансується фондом "Ciconia" (Ліхтенштейн).
Ідея проекту - дізнатись, де зимують лелеки з Рівненщини і куди вони повертаються на гніздування. Для цього закільцювали 55 пташенят лелеки з села, де найбільше на Рівненщині (23) лелечих гнізд. Таким селом-рекорджсменом є Комори Зарічненського району, повідомляє polissya.net. І нині вже є перший результат спостережень: взимку 2014 року лелеку з Зарічненського району Рівненщини бачили на зимівлі в далекій африканській країні Зімбабве.

Єнотоподібні собаки у лісах Рівненщини: нові подробиці

Загалом, за даними науковців, на Рівненщині щороку гніздиться до 4 тисяч пар лелек.

На Рівненщині побільшало рисей

До слова, стало вже традиційним раз на 10 років проводити Міжнародні обліки чисельності білого лелеки. Черговий - VII - проходить саме нині, у 2014 році. Проводиться він під егідою міжнародної організації по охороні птахів BirdLife International. В Україні облік проводить партнерська організація BirdLife International - Українське товариство охорони птахів за підтримки NABU, партнера BirdLife International у Німеччині. Координатор обліку - орнітолог Віталій Грищенко.
vgrishchenko@mail.ru.

Повідомити про гнізда лелеки білого у вашому населеному пункті





На правах реклами