Ми у Facebook
09.06.2014, 09:04

9 червня віряни відзначають День Святого Духа

Щороку День Святого Духа віруючі люди святкують наступного понеділка після П'ятидесятниці (Святої Трійці). Церква відзначає цей день, таким чином звеличуючи Животворящий Дух.
Святий Дух єдиний з Богом-Батьком і Сином, тому він всесильний і благий. Саме він передає людям мудрість і є джерелом життя на Землі. День Святого Духа символізує добре начало, яке надихає всіх людей на хороші благородні вчинки. Одначе походження Святого Духа не дано пізнати нікому з людей, як і таємницю народження Сина Божого.

СМС-привітання з Трійцею

День Святого Духа — своєрідне звернення до єретиків, які відкидають Божество Святого Духа, що є частиною єдиної Святої Трійці у православних. Це свято ще називають Духовим Днем. Його історія сягає корінням у часи апостольських діянь та зішестя Святого Духа на учнів Христа. У нашій країні серед православних прийнято не працювати цього дня, хоча офіційним державним святом День Святого Духа не вважається.



У народі досі вірять, що за тим, якою погода буде в День Святого Духа, можна дізнатися, яке літо готує нам природа.

Свята у червні 2014 року

Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарбе добра і життя Подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни і спаси, Благий, душі наші.
— МОЛИТВА СВЯТОМУ ДУХОВІ





На правах реклами