Ми у Facebook
10.06.2014, 16:31

Патріарх Філарет побував на Волині

На свято Трійці Святійший Патріарх Філарет перебував у Луцьку із архіпастирським візитом. Це вже 12-й його візит на Волинь як Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Уже стало традицією, що на День Святого Духа Першоієрарх молиться в головному волинському храмі – кафедральному соборі Святої Трійці, розділяючи з місцевими священнослужителями та вірянами радість храмового святкування, повідомляє visnyk.lutsk.ua

На межі з Рівненщиною його зустріли митрополит Луцький і Волинський Михаїл та канцлер єпархії протоієрей Микола Цап.

На півгодинній зустрічі з журналістами йшлося, зокрема, і про перепони на шляху об'єднання православ'я в Україні. Святійший наголосив, що УПЦ КП завжди готова до створення єдиної помісної церкви, але у жодному у жодному разі у цей процес не повинна втручатися влада. У той же час Філарет зауважив, що УПЦ МП теж не проти об'єднання, але на дещо інших засадах.



У Луцьку діятиме політичне кафе

Крім того, не всі її представники, зокрема і Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, підтримують курс України до Євросоюзу. Також Філарет зазначив, що УПЦ МП у нинішній складний час не каже правди своїм прихожанам. Зокрема, священики московської патріархії закликають усіх до миру і любові, але прямо не називають Москву агресором. Через це, за словами Філарета, приходи УПЦ МП почали втрачати свою паству.

51-ої механізованої бригади демобілізують півсотні військових

Також Патріарх розповів про ставлення Церкви до біометричних паспортів. Їх поки що Патріарх не вважає загрозою для віри. Але все ж вони можуть стати ознакою «печатки Антихриста» у майбутньому, якщо прогрес рухатиметься далі і дійде до вживляння у тіла людей чипів з інформацією.





На правах реклами