Ми у Facebook
12.06.2014, 11:49

У Сарнах гучно та весело відсвяткували 129-річчя міста [+Фото]

Четвертий рік поспіль сарненці відзначають день народження рідного міста на другий день Трійці.
Прийнята депутатами міської ради дата ознаменовує собою не лише чергову річницю від дня засування Сарн, а й народження християнської церкви, силу віри та сподівань на краще, які й плекають у своїх душах жителі нашого краю.

Урочистості, присвячені Дню міста, розпочалися ще у п’ятницю, 6 червня, – у спортивній залі ВПУ-22, де протягом двох днів тривали змагання з боксу серед юнаків та дівчат пам’яті воїна-афганця Я. Губені.

У неділю проводились спортивні змагання, зокрема, суперкубок Сарненського району з волейболу між командами «Нива» (В.Вербче) та місцевим «Олімпом», змагання з шахів серед гравців району, змагання з швидкісного маневрування (фігурного водіння) автомобіля на базі ТСОУ.

Мандруємо Рівненщиною: відпочинок, оздоровлення та паломництво



Окрім того, відбулись змагання й міжнародного рівня: турнір з футболу серед ветеранів (учасники віком 45+), на який завітала команда з м. Столін (Білорусія) та турнір з волейболу серед депутатів місцевих рад. У останніх участь брали представники з міст-партнерів Республіки Польща, які завітали до Сарн у складі делегації на чолі з війтом гміни Длуголенка Івоною Агнешкою Лебек. За кубок кращої волейбольної команди також змагались команди депутатів міської та районної рад. Перемогу у змаганнях здобула команда депутатів районної ради, а польські гості посіли другу сходинку. Результатом таких змагань також стало підписання угоди про обмін депутатами для участі у міжнародних змаганнях.

БІЛЬШЕ ФОТО

Офіційна частина міського ювілею припала на понеділок, 9 червня. Пощастило цього дня з погодою — теплий сонячний літній день сприяв тому, що центральні вулиці міста були вщент заповнені жителями та гостями міста. Зранку в день свята сарненці поспішали до храмів міста, де спільно молилися за здоров’я та благополуччя мешканців рідного краю. Звичайно, найбільше прихожан завітало до Свято-Троїцької церкви, яка у день міста відзначає свій престольний празник. Після урочистого богослужіння, на якому, до речі була присутня міська влада та гості з Польщі, на місцевих жителів та гостей міста чекала розважальна програма: змагання, забави, виставки, офіційне відкриття свята та концерт.



Дивувало присутніх унікальне хлібне містечко ТМ «Рум’янець», заманювали приємним ароматом продукти бджільництва й унікальні питні меди за стародавніми рецептами й інші смаколики.

Дзідзьо знову виступить на Рівненщині [Фото+Відео]

А від обіду на центральній площі міста відбувався фінал V обласного конкурсу-фестивалю «Перлинки Полісся». Понад 80 учасників з районів та міста змагались у різних вікових категоріях та жанрах мистецтва за звання кращих.



БІЛЬШЕ ФОТО

Згодом свято продовжили караоке та катання дітей на поні. Заходи змінювались один за одним, не даючи сумувати жодному сарненцю – як маленькому, так і дорослому. Цьогоріч краян дивували музичними роботами не лише на сцені, з ініціативи міської ради був проведений музичний калейдоскоп. Троїсті музики, вокально-інструментальні ансамблі та духовий оркестр розмістились у центрі міста, поблизу скверу та торгових точок, щоб подарувати сарненцям частинку прекрасного та радісного.



Надвечір на урочистості, що відбулися на центральній площі, зібралося кілька тисяч сарненців. Святкову частину відкрив зразковий аматорський танцювальний ансамбль «Журавка» Сарненського МБК «Залізничник» під керівництвом Сергія Галушка з хореографічною композицією «Сарни-місто моє». Ведучі свята Віктор Хомич та Людмила Потапович привітали присутніх та запросили на сцену гостей свята. Благословив рідне місто та його жителів-поліщуків Митрополит Сарненський і Поліський, владика Анатолій, побажавши усім миру, щастя та здоров’я.

До вітального слова запросили людину, яка сьогодні очолює місто – виконуючу обов’язки міського голови Світлану Усик. «Сарнам за свою 129 річну історію судилося пройти через багато випробувань, зазнати падінь і нових злетів. Та незмінними упродовж століть залишалися любов до отчого краю, бажання бачити своїх дітей та онуків щасливими, а небо над Вітчизною – мирним», - зазначила Світлана Борисівна.



До привітань також приєдналися голова РДА Сергій Євтушок та голова районної ради Микола Драганчук.

Також на іменини Сарн завітали перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, виконуючий обов’язки міського голови Кузнецовська Ігор Куц, настоятель Української греко-католицької церкви отець Микола, отець Української Автокефальної Православної Церкви Андрій Суддя, настоятель римсько-католицького костелу Преображення Господнього отець Владислав. Зі словами вітань та побажань до жителів міста звернулись гості – офіційна делегація з міст-партнерів гміни Длуголенка на чолі з вуйтом гміни Івоною Агнешкою Лебек й головою ради Станіславом Азаревичем та Нового Двору Гданського у складі депутатів Юрія Грицини та Ігора Вербовського.

Рівненщина: найкращий відпочинок на Білому озері

За поданням трудових колективів, згідно з рішенням виконкому міськради, з нагоди свята на міську Дошку пошани занесені портрети кращих виробників, жителів міста різних сфер діяльності. Цьогоріч ними стали: Микола Канський (приватний підприємець), Олексій Кірков (приватний підприємець), Діана Кошкіна (завідувач ДНЗ № 9 «Росинка»), Марія Макаревич (директор підліткового клубу «Юність»), Олександр Оленіч (соліст зразкового аматорського хореографічного колективу «Журавка» МБК «Залізничник»), Леонід Пограничний (директор КП «Трудівник»), Микола Марков (голова міського СК «Олімп»). Також традиційно відзначили переможців конкурсів кращих міських об’єктів благоустрою.



Опісля нагородження увагою присутніх заволоділи аматори сцени, народні колективи.

Ввечері молодь міста розважав рівнеський рок-гурт «Mangust», під музику якого Сарни осяяли букети яскравих феєрверків.

БІЛЬШЕ ФОТО

За увесь день на адресу міста звучало багато добрих слів, побажань процвітання і розвитку. Всі присутні були єдині у тому, що Сарни мають перспективне майбутнє і буде надалі розвиватися як сучасне, європейське місто. Нехай нас завжди об’єднує любов і небайдужість до Сарн, адже саме ми спільними зусиллями маємо кожного дня, кожного року творити наше місто заради наших батьків і наших дітей.





На правах реклами