Ми у Facebook
13.06.2014, 10:50

Пластуни у Рівному закликають приєднатися до акції "Тиждень здачі крові"

У нашій країні прослідковується тенденція недостатньої кількості донорів крові. Варто також пам’ятати, що донорська кров не лише підтримує здоров’я, вона рятує життя людей. Тому пластуни всієї країни проводять "Тиждень здачі крові", така акція пройде і в Рівному.
Саме заради того, щоб привернути увагу громадськості до проблеми донорства та залучити їх до здачі крові в спеціальних пунктах збору, пластуни (члени Національної скаутської організації України – “Пласту”) у різних містах України організовують “Тиждень здачі крові”.

У Рівному акція триватиме з 16 по 20 червня.
Долучитись до неї можуть усі небайдужі.




У центрі Рівного пройде флешмоб до Всесвітнього дня донора


Для того, щоб стати донором крові, необхідно:


- прийти в пункт збору крові (станцію переливання крові, що знаходиться за адресою м. Рівне вул. С. Бандери, 31; з 8:00 до 12:00);
- бути дієздатним громадянином України віком від 18 до 60 років;
- мати при собі документи, що засвідчують особу (паспорт громадянина України);
- бути здоровим та не мати протипоказань (зокрема не хворіти хронічними захворюваннями, інфекційними та такими, які передаються через кров, гепатитом В, С; сифілісом, туберкульозом та ін.).

Рівненський Пласт закликає рівнян стати донорами

Координатором акції у Рівному є Оксана Шевчук (контактний тел. 096-588-08-36; Рівненська обласна станція переливання крові: (0362) 23-33-83).

Довідка

В даний час разова доза кроводачі становить 300 – 450 мл. Повне відновлення складу крові в організмі донора відбувається через 2 місяці. Впродовж року донор може здати кров до 5 разів. Численними дослідами та спостереженнями лікарі довели, що узяття 400-450 мл крові чи 500 мл плазми, а також клітин крові не впливає негативно на організм здорової людини.






На правах реклами