Ми у Facebook
13.06.2014, 12:33

Депутати Рівненської облради - за заборону КПУ

Відповідне звернення таки підтримала більшість депутатів Рівненської обласної ради.
55 депутатів Рівненської облради проголосували на сесії 13 червня за звернення до Міністерства юстиції щодо заборони діяльності Комуністичної партії України. Для того, аби прийняти позитивне рішення з цього питання, депутатам довелося взяти перерву, під час якої відбулись консультації у фракціях.

Депутати Рівненської облради виконали вимоги пікетувальників

Нагадаємо передісторію питання. За пропозицією одного з активістів "Правого сектора", депутати Рівненської облради, які зібрались 13 червня на чергову сесію, внесли до порядку денного питання про звернення до Міністерства юстиції України щодо заборони діяльності Комуністичної партії України як такої, що підриває авторитет України. Проте, під час голосування пропозиція не набрала достатньої кількості голосів - за проголосував 31 депутат, проти - 26, а четверо утримались.

Онлайн-трансляція сесії Рівненської облради 13 червня

Колишній голова Рівненської облдержадміністрації, керівник міжфракційного депутатського об'єднання "Європейський вибір" Василь Берташ вирішив пояснити свою позицію з трибуни облради. Проте, в залі почали лунати погрози, нецензурна лайка і скандування "Ганьба". Екс-очільник області мусив повернутись на своє місце в сесійній залі.

Активіст "Правого сектора": Берташа - до відповідальності

Під час повторного розгляду питання воно знову не набрало більшості голосів. Екс-голова облради Юрій Кічатий запропонував, аби фракції розробили власні проекти звернень з цього питання і депутати могли індивідуально їх підписати. Зрештою, вирішили оголосити перерву на 5 хвилин, аби керівники фракцій порадились, що робити зі скандальним питанням далі. І перерва таки виявилась результативною - рішення прийнято.

Тепер депутатам облради залишилось розглянути власне близько 90 питань, які були попередньо внесені до порядку денного сесії...






На правах реклами