Ми у Facebook
17.06.2014, 11:37

Чи судитимуть екс-начальника міліції Лазарєва через Музичка?

Кадри відео, на якому лідер "Правого сектора" у Західній Україні Олександр Музичко "вчить" прокурора району, як "треба працювати", а начальник Рівненського райвідділу міліції Ігор Денисюк та його підлеглий за цим мовчки спостерігають, у лютому цього року облетіли увесь світ.
Їх активно використали чи не всі російські телеканали, щоб показати, як в Україні порушують права людини. Невдовзі Музичко загинув, а начальника райвідділу міліції Денисюка прокуратура тепер звинувачує у службовій недбалості, за що його незабаром судитимуть. Може, не тільки його — тепер прокуратура заговорила й про полковника Дмитра Лазарєва, який на той час керував міліцією Рівненської області.

Сьогодні відбудеться засідання ТСК по справі загибелі Сашка Білого

Минулої п'ятниці прокурор Рівненської області Сергій Кубрак заявив журналістам, що це екс-начальник міліції Рівненщини Дмитро Лазарєв дав привід росіянам розпочати інформаційну війну проти України. Зі слів Кубрака, 27 лютого в районну прокуратуру Музичка та журналістів відправив саме Лазарєв, зустрівшись попередньо з ним уранці того ж дня в своєму кабінеті. Саме від Лазарєва Музичко поїхав у прокуратуру, щоб "змусити прокурорів працювати". Він показово звинуватив їх у бездіяльності, мовляв, не дали згоди на затримання убивці, який задушив у Рівненському районі 58-річну жінку, бо подумав, що вона вкрала його мобільний телефон. Насправді міліція затримала підозрюваного ще 25 лютого, а офіційно оформила затримання лише 27 лютого. Тож "вчити працювати" у тому випадку треба було не прокурорів, а районну міліцію.

Слідчий відділ прокуратури Рівненської області завершив досудове розслідування стосовно начальника Рівненського райвідділу міліції Ігоря Денисюка. Його звинувачують у тому, що не вжив заходів для припинення кримінального правопорушення, захисту життя, здоров'я, прав та свобод громадянина, тобто прокурора Олександра Таргонія.

Представник рівненського "Правого сектору" розповів про нові подробиці розмови Музичка та Чорновол

Слідство встановило, що підполковник Денисюк 27 лютого перебував зі своїми підлеглими у прокуратурі, коли з'явилася група людей на чолі з Олександром Музичком. Публічно демонструючи зброю, він брутально погрожував Олександру Таргонію, душив його за шию краваткою, штовхав у груди і бив по голові. Від чого той, зі слів прокурора області, отримав тілесні ушкодження. Начальник райвідділу міліції нічого не зробив, аби припинити це все і затримати причетних осіб. Слідство вбачає в цьому злочинну службову недбалість.

— Обвинувальний акт щодо підполковника міліції надіслано в суд. За клопотанням слідчого йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Денисюк, посилаючись на статтю 63 Конституції, свідчити відмовився. Від посади він відсторонений, — сказав Сергій Кубрак.

Матеріали стосовно колишнього начальника управління міліції Дмитра Лазарєва виділено в окреме провадження. Йому також можуть висунути звинувачення у причетності до скандальної події в райпрокуратурі.

— Пізніше Музичко під час зустрічі сам сказав мені, що розуміє, що у тій ситуації його просто "підставили", — завершив прокурор Кубрак.





На правах реклами