Ми у Facebook
17.06.2014, 14:34

Яка ситуація на державному кордоні України сьогодні?

Протягом останньої доби обстановка в прикордонних районах Луганської та Донецької областей характеризувалась подальшим веденням бойових дій.
Мета боїв - відновлення охорони державного кордону; підвищення активності незаконно утворених озброєних формувань щодо облаштування нових баз дислокації та опорних пунктів; активізація переміщень військової техніки та підрозділів ЗС РФ поблизу кордону.

Як вже повідомлялося, сьогодні вночі табір прикордонників та військовослужбовців ЗС України в районі населеного пункту Олексіївка був обстріляний мінометним вогнем з 8 позицій на трьох напрямках.

Прес-служба Держприкордонслужби повідомляє, що це була чітко спланована операція проти українських силовиків, яка свідчить те, що основний удар терористів був спрямований на командний пункт, що здійснює координацію бойових підрозділів Держприкордонслужби та Збройних Сил в цьому районі.

Також 16 червня неподалік населеного пункту Бірюкове Луганської області угруповання прикордонників вступило в бойове зіткнення із терористами, які слідували в напрямку міста Свердловськ. У результаті збройного протистояння терористи відступили. Прикордонники втрат не зазнали. Разом із військовослужбовцями Збройних Сил проведено зачистку району.

Окрім цього, в підрозділах Держприкордонслужби продовжується підготовка резервів. Вони отримують необхідну бойову підготовку, комплектуються матеріально-технічними засобами та будуть направлені для посилення підрозділів на українсько-російській ділянці кордону.

Короткий курс підготовки на базі прикордонних загонів проходять і мобілізовані. З ними проводяться щоденні тренування щодо дій під час нападу на прикордонні наряди, відбиття атак або блокування місць розташування підрозділів, проводяться навчальні стрільби з різних видів зброї.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ