Ми у Facebook
18.06.2014, 16:06

Журналіст зі сходу розповів, чому приїхав у Луцьк

Журналіст із Луганська приїхав у Луцьк, аби вберегти своє життя від сепаратистів. Під час прес-конференції він розповів, як зараз доводиться здобувати інформацію на Сході незалежним журналістам.
Зустріч медійника зі сходу з волинськими колегами відбулася 16 червня у Волинському прес-клубі.

Редактор проукраїнського інтернет-видання «Сіті Ньюз» Данило Агеєв зі своєю сім’єю переїхав в обласний центр Волині місяць тому. Каже, коли викрали друга, то зрозумів усю серйозність небезпеки для життя, й прийняв таке рішення.

Письмо Владимиру Путину от пенсионера из Западной Украины

«Зараз у мене працює там один журналіст. Раніше ми ходили на події, але потім напруга в суспільстві, тиск на проукраїнські ЗМІ почали рости, і я заборонив своїм ходити на події, бо впізнавали їх в обличчя. Тепер джерела інформації, звідки ми беремо факти, - розповіді друзів, родичів. У нас взагалі усе складно. Спочатку був один президент і три губернатора, зараз лишилося два губернатора і президента вже немає», - говорить Данило Агеєв.

Зауважимо, інтернет-видання «Сіті Ньюз» входить у трійку найпопулярніших в Луганську.

Данило Агеєв розповів, що спочатку створив платформу для спілкування, потім це переросло в серйозне інтернет-видання.

Майже 25% опитаних жителів Горлівки планують покинути місто

«Із Луганська більшість незалежних журналістів виїхали, бо чинився тиск: били нас, викрадали колег, катували. От, був приклад, коли двох людей закинули в багажник авто, побили й відпустили. Нічого від журналістів не вимагають просто залякують. Ну, ще хотіли, аби вони зізналися, що нібито з Правого сектору», - каже журналіст зі Сходу.

Він переконує, що люди стали інформаційними зомбі й усе це почалося з 2004-го року, після Помаранчевої революції: прорадянські повідомлення через газети і телебачення.

Прикладом такого зомбування назвав розмову зі своєю кумою: «Показували по телебаченню, як сепаратисти чинили розбій й кажуть, що це бандерівці, тут, раптом, іде чоловік з російським прапором, я наголошую на цьому, а мені кажуть, що це неправда, й усе це роблять бандерівці».

Рівненщина: жінка з дитиною втекла зі Слов’янська на Острожчину

Данило Агеєв продовжує і далі працювати для свого видання: тримає контакти зі знайомими та розповідає про події в Луганську.

До слова, про те, чому обрав місцем теперішнього проживання саме Луцьк, каже, що під час однієї з подорожей містом захопився розповіддю екскурсовода, й не шкодує про свій вибір.

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ