Ми у Facebook
18.06.2014, 17:39

На Рівненщині переходитимуть на альтернативні джерела енергії

Сьогодні у Рівненській ОДА відбулася нарада, на якій обговорювали питання альтернативних джерел енергії, адже прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив про припинення постачання російського газу в Україну.
Декілька днів тому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК "Нафтогаз України" та обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення постачання газу Російською Федерацією з понеділка, 16 червня.


Які газові прилади є смертельно небезпечними


Заступник голови РОДА Тарас Пустовіт зазначив, що це питання дуже серйозне та потребує ретельного розгляду. Вже представниками ОДА вживються серйозні заходи, які спрямовані на зниження використання газу. Адже минулого року використання газу зменшилося на 11%. Цього року потрібно скоротити ще на 10%.

Росія заборонила імпорт картоплі з України

Тому, у цьому плані надважливим є питання переобладнання котелень та перехід на альтернативні джерела енергії. Заступник голови РОДА дав вказівку представникам райдержадміністрацій, управлінь та департаментів, які мають у своєму підпорядкуванні газові котли, обдумати всі можливі варіанти. Впродовж двох тижнів вони повинні надати звіти про роботу котелень, і свої напрацювання щодо переходу на альтернативні джерела енергії.

Разом з тим, рівнян заспокоїли, що ніяких перебоїв із постачанням газу не буде, адже наша область використовує український газ.





На правах реклами