Ми у Facebook
16.06.2014, 11:30

"Газпром" перевів Україну на передоплату поставок газу

Сьогодні з 10.00 за московським часом російський "Газпром" "у повній відповідності з чинним контрактом" перевів НАК "Нафтогаз України" на передоплату поставок газу.
"Рішення прийнято з причини хронічних неплатежів "Нафтогазу України". Прострочена заборгованість компанії за поставлений російський газ становить 4,458 млрд дол. США: 1,451 млрд дол. - за листопад-грудень 2013 року і 3,007 млрд дол. - за квітень-травень 2014 року", - йдеться у повідомлені прес-служби російської компанії.

За попереднім рахунком за червень платежі також не надходили.

"З сьогоднішнього дня українська компанія отримує російський газ тільки в оплачених обсягах", - йдеться у повідомлені "Газпрому".

На скільки подорожчає електроенергія для кожного споживача

Відповідна інформація також розповсюджена російською компанією на її офіційних сторінках у соцмережах.

Нагадаємо, сьогодні вночі закінчилися тристоронні переговори щодо газу. За результатами зустрічі Україна та Росія не змогли домовитися про ціну на російський газ для України.

Європейська комісія пропонувала компромісний варіант, що припускає узгодження тимчасової проміжної ціни на російський газ для України в розмірі 326 доларів за тисячу кубометрів газу.

Рівне: нові тарифи на тепло

Згодом стало відомо, що Росія має намір сьогодні о 9:00 за київським часом розпочати обмеження постачання газу в Україну.

Російське ВАТ "Газпром" звернулося в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до НАК "Нафтогаз України" про стягнення заборгованості в розмірі 4,5 млрд дол. США у зв'язку з неналежним виконанням НАК своїх зобов'язань за Контрактом №КП від 19 січня 2009 року щодо купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, та накопиченої українською компанією значною заборгованістю за поставлений за контрактом природний газ, а також через відсутність платежів в рахунок поточних поставок.

Рівне: Із 1 липня зростуть тарифи на воду

За матеріалами УНН.





На правах реклами