Ми у Facebook
19.06.2014, 15:46

Рада встановила кримінальну відповідальність за фінансування сепаратизму

За фінансування тероризму встановлено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років із конфіскацією майна.

За ухвалення відповідного законопроекту №4822 проголосувало 238 народних депутатів.

У документі запропоновано доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 110-1, яка встановлює кримінальну відповідальність за фінансування дій або заходів, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, зміну меж території або державного кордону України чи захоплення державної влади. Про це повідомляє theinsider.ua

http://ogo.ua/articles/view/2014-06-19/52293.html

Згідно з текстом законопроекту, фінансування дій, вчинених із метою змінити межі території або державного кордону України, порушуючи порядок, встановлений Конституцією України, каратимуть позбавленням волі на термін від трьох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Повторне вчинення таких дій каратимуть позбавленням волі на термін від п'яти до семи років із конфіскацією майна.

Рівненським бійцям, які їдуть у зону АТО, не вистачає бронежилетів

Такі дії, вчинені за попередньою змовою групи осіб, або у великому розмірі, або якщо вони призвели до заподіяння значної майнової шкоди, каратимуть позбавленням волі на термін до 10 років.

Водночас особа (окрім керівника організованої групи), звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до повідомлення їй про підозру у вчиненні нею злочину добровільно заявила про те, що сталося, органу, службову особу якого закон наділяє правом повідомляти про підозру.





На правах реклами