Ми у Facebook
21.06.2014, 10:09

Нардеп від Рівненщини: Україні потрібно в НАТО

Народний депутат України Юрій Благодир розглядає членство України у НАТО як єдину можливу запоруку надійного захисту країни від зовнішньої агресії у майбутньому. Про це він пише у статті «Нові виклики для безпеки України та шляхи їх подолання», опублікованій у блозі на сайті телеканалу ТВі.
Як вважає політик, сьогодні на Донбасі відбувається цілеспрямована агресія Росії проти України. «Біда прийшла звідти, звідки не чекали. Зараз здається, що російська агресія була справою часу, але ще півроку тому заклики про захист від РФ назвали би параноєю», - констатує Юрій Благодир.

ВІДЕО: Юрій Благодир - на "ТелеМайдані"

Війна захопила Україну зненацька, оскільки донедавна ніхто не міг повірити у реальність бойових дій на українській території. «Наші військові виявилися такою ж мірою не підготовлені до бойових дій, як і цивільні – до усвідомлення самого факту війни», - зазначає депутат у своєму записі. Він вважає несправедливими будь-які закиди українським військовослужбовцям, доки триває конфлікт на сході країни. «Причину наших проблем будемо шукати пізніше. Спочатку треба перемогти», - наголошує Юрій Благодир.

Юрій Благодир - про чутки щодо свого призначення головою Рівненської ОДА

У контексті нинішньої військової агресії парламентарій порушує питання інтеграції України до НАТО. Як зазначає депутат, «зараз уже не залишається жодних сумнівів – наша держава має кооперуватися з західними сусідами не тільки в політичному й економічному планах, а й у оборонному».

ФОТО: Сесія Рівненської облради 20.06.2014

Аргументи про нібито неспроможність України утримувати свою армію в рамках колективної європейської безпеки Юрій Благодир називає профанацією. Для прикладу він порівнює витрати українського уряду на оборону протягом 2002-2012 рр. з витратами таких країн-членів НАТО, як Франція, Польща і Румунія. «…Ми можемо побачити, що Україна вже впродовж останнього десятиліття є одним зі світових лідерів щодо фінансування армії відносно загального ВВП країни. Однак, як бачите, таке марнотратство не дає дієвого результату», - такого висновку дійшов народний депутат у своїй статті.

ФОТО: Рівненщина допомагає армії: прес-конференція 16.06.2014

Як зазначає парламентарій, час на роздуми про перспективи оборонної політики України вичерпаний. «Наша держава однозначно має інтегруватися до європейського безпекового простору. Досвід цього року показав, що позаблоковий статус – це неприпустима розкіш для України… Усі світові гарантії безпеки для України (Будапештський договір) нічого не варті. Навіть паперу, на якому вони підписані. Особливо Росією», - підсумовує Юрій Благодир.





На правах реклами