Ми у Facebook
23.06.2014, 12:06

На Рівненщині кожен шостий комп'ютер уражений вірусами

Рівненська область виявилась однією з найбільш вразливих до кібератак. 15,88% користувачів мали проблеми через комп'ютерні віруси та шкідливі програми.
Згідно з дослідженням української антивірусної лабораторії Zillya, у період березень-червень 2014 року найбільш вразливими до кібератак виявились Закарпатська, Рівненська, Кіровоградська області, а також Крим. Тут вірусами заражені майже 20% комп'ютерів, тобто кожен п'ятий.

З наступного тижня в Україні почнуть офіційно продавати iPhone

У рамках дослідження експерти склали карту зараження регіонів України комп'ютерними вірусами.



Цікаво, що користувачі з таких економічно розвинутих регіонів України, як Київ, Львів, Дніпропетровськ, Харків, Донецьк та інші, частіше були атаковані “троянськими” програмами типу Trojan.Agent.Win32. Ці “диверсанти” створені для зчитування конфіденційних даних користувачів, у тому числі паролів доступу до інтернет-ресурсів, номерів кредитних карток, електронних грошей, іншої інформації, яку зловмисники можуть використати для різних фінансових афер, зокрема крадіжок особистих коштів.

Віруси атакували українські смартфони

У Рівненській області найбільш розповсюдженими вірусами виявились бекдори, рекламні модулі, “трояни” та мережеві “хробаки”, пише AIN.ua.



Віруси атакували українські смартфони

За словами технічного директора лабораторії Zillya! Олега Сича, результати дослідження показують, що основним джерелом зараження комп’ютерів користувачів залишається інтернет. Більшість вірусів, які “спіймали” користувачі в мережі, пов’язані з:

1) відвідуванням сайтів із сумнівною репутацією або сайтів, які стали об’єктом атаки зловмисників,

2) завантаженням безкоштовного програмного забезпечення, під яке часто маскуються шкідливі програми, наприклад різного роду кряки та кейгени, інформує itexpert.org.ua.

Однак, щоб надійно захиститись від кіберзагроз, одного лиш антивірусу може бути недостатньо. Користувач повинен знати хоча б елементарні основи інформаційної безпеки, вважають експерти.





На правах реклами