Ми у Facebook
30.06.2014, 10:06

Мандруємо Cхідною Україною: невідомий Луганськ

Жителька Луганська розповідає, чому варто відвідати її рідне місто.
Релігія

У нас багато церков і храмів, всі вони мають гарну архітектуру. Прикладом є, Свято-Володимирський кафедральний собор на Володимирській площі. Дістатися туди можна з центру на 129 маршрутці, або на трамвайчику «2». Ви можете просто прогулятися по центральній Радянській вулиці міста і натрапити на багато храмів.



Відпочинок на Шацьких озерах: як знайти житло, ціни та розваги

У самому центрі міста у нас є високий готель «Луганськ», куди часто заселяються гості міста, але що примітно в цьому готелі - це 19-й поверх, а саме ресторан. Тут вас чекає панорамний вид на місто, восьми метрова барна стійка з акваріумом, висококласне світлове та музичне обладнання, ексклюзивний інтер'єр і смачна їжа. (Адреса: вул.Радянська, 76, в самому центрі міста)

Культура


У нас є чудова обласна бібліотека ім. О.М.Горького. Тут самі просторі і великі приміщення, дивовижні видання, тут ви можна зустрітися з друзями, організувати свої майстер класи, тренінги, виставки, тут є інтернет, Wi-Fi, також бувають талановиті й відомі особистості - тут можна відмінно провести час!

Цей центр культури Луганщини ви знайдете за адресою: вул.Радянська, 78 (біля готелю «Луганськ», орієнтир пам'ятник Баяну - автору «Слова о полку Ігоревім»)

Екстрім

Не всі знають, але в Луганську є дуже талановиті альпіністи та скелелази. Ми знаємо толк в фразі «Краще гір можуть бути тільки гори!». У нас є штучний 15-метровий стенд для лазіння, слеклайн і хороша компанія. Знаходиться стенд за адресою кв. Молодіжний, 20-а, Східноукраїнський університет ім.В.Даля, спортивний корпус (недалеко від Макдональдса).

Музика

У нас один з кращих органів в Україні. Приходьте насолодитися таємничими і дивовижними звуками музики. За адресою: вул.Леніна, 23, недалеко від Інституту культури і мистецтв.




Клеванський "Тунель кохання" продовжує приймати закоханих


Кар'єри

Це дивовижні місця, зі своєю природою і живністю, де можна насолодитися своєрідною атмосферою. Дуже мальовничий Волнухінскій кар'єр на в'їзді в шахтарське містечко Волнухине, буквально в 50 метрах від траси Недалеко від Луганська. Тут є прекрасне чисте блакитне озеро, це місце припало до душі луганським дайверам. Вони пірнають тут з аквалангами в пошуках кинутої робочими техніки. Подейкують, що на дні є навіть «скелети» кількох бульдозерів і купа будівельного мотлоху.

Творчі вечори

Тематичні вечірки, в різних стилях, таких як мафіозі, рокери, стиляги і. Т.п., перегляди цікавого кіно, жива музика, танці та різні ігри, тут місце креативу, творчості і прекрасному відпочинку - це місце називається «Чіллаут Донбас», і знаходиться за адресою вул. Леніна 48 (недалеко від філармонії)

Острів


Так, у нас є свій острів - Луганський острів Тіст. Офіційно це місце іменують Зоологічний заказник «Острів». Знаходиться біля села Христове на річці Сіверський Донець, загальна площа острова становить 1.2 га, його довжина - 248 метрів, ширина - 65 метрів. В ідеалі добиратися краще на велосипедах.

(Велосипеди можна взяти в прокат Велосалон - вул. Будьоного, 147; МТБ Луганськ - вул.Радянська, 124; Веломотодрайв - вул. Оборонна, 101а).

Авіаційно-технічний музей

Тут збереглося те велике й вічне, що було досягнуто людством. Знаходиться на Гострій могилі на околиці Луганська.



Мандруємо Рівненщиною: відпочинок, оздоровлення та паломництво

Водоспади

Не повірите - це теж у нас є. Водоспад знаходиться за Гострою Могилою, відразу за зупинкою трамвая стежка йде в гущавину лісу. Якщо прогулятися по стежці трохи далі в глиб лісу можна зустріти наш невеликий водоспад.

До речі, балка поруч із водоспадом (відома також як «Суча балка») місце не тільки мальовниче, але ще й історичне. У 1937-1942 рр.. на території балки силами НКВС таємно були розстріляні і поховані більше 2 тисяч жителів Луганщини - жертв більшовицько-комуністичного тоталітарного режиму. У пам'ять жертвам репресій тут встановлено хрест. До речі, цей хрест відновлювався 4 рази після випадків вандалізму.

Креатив

У нас де завгодно можна побачити креативне творчість жителів міста, це можуть бути оголошення, графіті, реклама і самі люди.

Почуття гумору

Не дивлячись ні на що, луганчани зберігають почуття гумору, і не перестають жартувати, жартують скрізь і завжди! І це напевно найголовніше, що у нас є, тому як життя стає веселіше, оптимістичніше і яскравіше!

Джерело: nenarokom.com.ua





На правах реклами