Ми у Facebook
03.07.2014, 11:12

У Дубні людей вчили рятувати життя

З подібною метою у місто Дубно приїхав відомий лікар-реаніматолог Олег Ушкевич.
Як рятувати людське життя дубенчанам показував у вівторок, 1 липня, заступник головного лікаря Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Ушкевич. Відомий лікар, у якого стаж роботи складає більше ніж 35 років, проводив заняття для населення з надання невідкладної медичної допомоги.

Громадська експертна рада Дубенщини разом зі студентами Дубенського медичного коледжу проявили ініціативу і запровадили в Дубно курси для всіх бажаючих навчитися наданню першої медичної допомоги.

Перше заняття відбулося наприкінці червня, а вже на другий семінар завітав лікар-реаніматолог Олег Ушкевич.

- У цей тривожний для України час, коли чобіт окупанта знову ступив на святу українську землю, кожен із нас має бути готовим не лише дати відсіч ворогу, а й у разі необхідності знати і вміти надавати першу медичну допомогу», - наголосив Олег Ушкевич під час майстер-класу.

Проведеним заходом були приємно вражені всі присутні: дубенчани, які дізналися про навчання з соціальних мереж та газет, студенти медичного коледжу, старшокласники шкіл Дубна, професійні медики. Олег Ушкевич разом з асистенткою Іриною Тарасюк продемонстрував присутнім базові реанімаційні заходи. На манекенах вони провели кваліфікований інструктаж на предмет серцево-легеневої реанімації: техніка проведення штучного дихання та непрямого масажу серця, забезпечення прохідності верхніх дихальних шляхів тощо. Вони використовували під час заняття дефібрилятор та іншу медичну апаратуру.

Курси з надання невідкладної допомоги на цьому не завершено. Про наступні заходи та тренерів буде поінформовано, і всі бажаючі зможуть взяти участь.

За матеріалом Громадської експертної ради Дубенщини





На правах реклами