Ми у Facebook
07.07.2014, 10:43

Перші учасники конкурсу "Креативні зупинки Рівного" [+Фото]

У Рівному триває конкурс по створенню креативної зупинки та в майбутньому перетворення міста Рівне на музей унікальних та надзвичайних зупинок громадського транспорту. Пропонуємо ознайомитися з першими креативними пропозиціями.
Перший учансик конкурсу креативних зупинок з Житомира.

автор: Ігор Пико із Житомира.

анотація: Головна мета проекту - це дати нове життя зношеному громадському транспорту.

Із зношених трамваїв, тролейбусів, автобусів можна зробити зупинки. Із трамваю трамвайну зупинку із тролейбуса тролейбусну і т.д.

З однієї одиниці транспорту можна зробити 2-і зупинки, або навіть більше.

Оскільки зупинка буде виготовлена з тролейбуса, автобуса чи трамваю, то можна бути більш впевненим у тому, що вона буде стійка до природних умов і захистить усіх, хто чекає транспорт, від дощу, снігу або вітру.

ПРИБЛИЗНІ ПІДРАХУНКИ:

Демонтаж (Від'єднання корпусу від колес і розріз на частини, які потрібні для зупинки) ≈ 3-4 тис.

Зачистка і покраска (якщо в цьому є потреба) ≈ 8- 10 тис.

Монтаж≈ 3000 грн. х 2= 6000 грн.

Приблизна ціна за 2-і зупинки 20 000 грн.



Проїзд у рівненських маршрутках можуть підняти до 3 гривень

Друга конкурсантка пропонує зупинку з символікою міста

Автор: Петрушина Лілія Петрівна м. РІВНЕ

Мета проекту: дати мешканцям міста (і не тільки) споруду, символізуючу м. Рівне, а також вберегти нерви мешканців м. Рівне від Щоооооорічного, марнотратного ремонту цієї споруди,а також виділення Нашою Вельмешановною ВЛАДОЮ.. млн-огооооооооо бюджету на неї. Тож, якщо Ми її самі будуємо, треба подумати і про те що ми її самі будемо ремонтувати... (для мого проекту максимум потрібно змінити лавочки, а все інше все ОК.) Висоту, ширину споруди можна робити скільки місця вистачить.Матеріал: основа - матеріалу - ракушняк (за міцністю та довговічністю не поступається нікому) не треба ні фарбувати ні штукатурити, лавочки поверх ракушняку лаги - дерево, дах зі звичайного листкового металевого покриття, жовтого та блакитного кольору, тож дах зупинки буде символізувати стяг України, що ще приємніше (P.S. Відразу буде видно тих, хто не любить Нашу Неньку!!!!!! Він буде стояти під дощем... :-))))) ) і 1, 2 смітничка. За бажанням можливе різнокольорове заповнення ракушняка візерунком гіпсом (тризуб, червоні маки і т. д....) Кожна дірочка заповнюється кольоровим гіпсом у вигляді якогось надпису чи малюнку, виглядає дуже гарно, і надійно (не виколупаєш!) Бюджет: ракушняк - до 2000 тис. шт. - 2.50 грн/шт., дах - 150 грн/м*, дерево - дошка на лавочки десь до 2000 тис. грн, + по-дрібничках 2000-3000 тис. грн. і того отримали приблизно 11 000 тис. гривень. ЛЮБЛЮ СВОЄ МІСТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




На зупинці відчуєте себе ніби у лісі


Ще одна ідея (відчуйте себе в лісі посеред міста), все як ви бачите з дерева (дикого), як порізав так і поклав, чи повісив, покривається негорючим лаком,або різнокольоровою фарбою (буде ще веселіше) Бюджет: затрати на 4 опори для конструкції - 2 тис. грн, дах-2000 тис. грн, лак, фарба - 4000 тис. грн дерево для пеньків та стін - безплатно (знаю де взяти) + дрібнички 3000 тис. того - 11000 тис. грн.



У Рівному скасують маршрутки, які дублюють маршрути тролейбусів

Модульна секційна зупинка з новими технологіями

Автор: Вадим Поленчук, місто Рівне.

Модульна (секційна) структура дозволятиме робити зупинку будь-якої довжини.
Одна бокова сторона виконана прозорою, щоб було добре видно прибуваючий транспорт.
Матеріали: Сталь, алюміній, тонований антивандальний полікарбонат 15-20мм товщиною. Освітлення керується фотоелементами. У випадку відсутності пасажирів в цілях економії горить підсвічувальне світлодіодне освітлення.
Зупинка моніториться відеонаглядом, за який відповідає охоронна фірма.
В радіусі 5-10 метрів діє безкоштовний WiFi.

1. Інформаційне табло, виконане з сегментних світлодіодних індикаторів. Керується Arduino. На табло: час, температура, тиск, вологість, дата.
2. Монітор з тачскріном і антивандальним склом. Пропонується використовувати GoogleMaps®.
3. Люмінесцентне освітлення, приховане під лавкою для сидіння.
4. На лавці присутні USB хаби для підзарядки мобільних пристроїв.
5. Сигнальне освітлення для водіїв маршрутного транспорту. Коли зупинка пуста, без пасажирів (а таке може бути) - горить зелений. Водію, якщо в нього немає на вихід пасажирів, можна не зупинятись. Економія часу і пального для автотранспорту.
6. Монітор, який може використовуватись для виводу інформації про маршрути та реклами, яка буде окуповувати охорону та прибирання зупинки.

На ідеальний рендер не претендується, але для "побачити" цілком пригодне.





Також у групі "Креативні зупинки" пропонують побудувати на просторих зупинках елегантні конструкції з розташуванням поверх них елементів сонячних батарей та облаштувати модульними приладами для підвищеної якості обслуговування громадян: - зарядні пристрої мобільних телефонів, ліхтарів та ін; - касовими апаратами автоматичного продажу електронного єдиного квитка на поїздки у громадському транспорті; - зарядними пристроями для електроциклів та вело-катів на прокат, з подальшим вдосконаленням; - розташування діодних панелей соціальної та комерційної реклами; - розумних панелей антиалкогольної, анти-тютюнової, наркозалежності, еко-переробки сміття та ін. - туристичний інформаційний вказівник.



А яка зупинка сподобалася вам найбільше, яку ви хотіли би побачити у нашому місті? Залишайте свої думки у коментарях.





На правах реклами