Ми у Facebook
11.07.2014, 09:51

«Рівнеазот» модернізує виробництво аміачної селітри

ПАТ «Рівнеазот», яке входить до холдингу OSTCHEM, проводить модернізацію цеху аміачної селітри (АС). Ця модернізація підвищить продуктивність обладнання, збільшить надійність та забезпечить стабільну роботу усього виробництва підприємства. Загальна сума інвестицій складе понад 6,65 мільйонів гривень.
На ПАТ «Рівнеазот», яке входить до холдингу OSTCHEM, проходить модернізація виробництва аміачної селітри (цех аміачної селітри). У цьому підрозділі будуть проведені капітальні ремонти основного технологічного обладнання. Також буде відремонтоване усе технологічне, теплообмінне та насосне обладнання, замінені трубопроводи і арматура.

«Згідно з програмою модернізації ми проведемо повний ремонт усього обладнання виробництва аміачної селітри. Цим ми підвищимо продуктивність обладнання, збільшимо надійність та забезпечимо стабільну роботу усього підприємства. Окрім того, ця модернізація покликана мінімізувати ризики забруднення навколишнього середовища. Ми модернізовуємо наявне обладнання так, щоб воно не лише поліпшувало виробничі показники, а й зменшувало шкідливі викиди на підприємстві», – сказав голова правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Михайло Заблуда.

"Рівнеазоту" дали ліцензію на постачання газу

Програма модернізації цеху аміачної селітри добрив на «Рівнеазоті» передбачає удосконалення всієї технології виробництва аміачної селітри. У цеху АС буде вдосконалена система грануляції аміачної селітри, замінений підігрівач неконцентрованої азотної кислоти, капітально відремонтований випарний апарат, апарати використання тепла нейтралізації та колектор газоподібного аміаку.

«Виконуючи ремонти обладнання ми впроваджуємо новітні технології, які допоможуть нам вдосконалити виробництво. Так нова сучасна інноваційна грануляційна установка включає додаткові фільтри та нові гранулятори, які зможуть випускати 75-90 тон аміачної селітри за годину. Окрім того, тепер ми маємо змогу згідно з замовленням споживачів змінювати розміри гранул аміачної селітри», – розповідає начальник цеху аміачної селітри ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Ігор Остапчук.

Гривня - долар: ситуація на валютному ринку у липні

Також, під час ремонту буде проведений ремонт скруберу башти грануляції. Якісно проведені роботи дозволять підвищити рівень очистки пари, яка викидається у повітря та забезпечить дотримання екологічних норм з охорони природи.

Ремонтні та відновлюючі роботи з модернізації цеху виконують висококваліфіковані працівники ремонтного виробництва та управління ремонтно-монтажних робіт ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM. До втілення програми модернізації, окрім працівників цеху, залучені працівники і служби головного електрика, і головного приладиста, і дирекції з капітального будівництва.

Реформа «Укрзалізниці»: що зміниться

До початку проведення модернізації та ремонту проммайданчику виробництва АС, відділом діагностики та контролю «Рівнеазот» OSTCHEM були проведена спеціальна діагностика трубопроводів, апаратів, запірної, регулюючої та запобіжної арматури, компресорного, теплообмінного та насосного обладнання, повідомляє прес-центр ПАТ "Рівнеазот" OSTCHEM.





На правах реклами