Ми у Facebook
16.07.2014, 11:42

Люстраційний комітет Рівненщини закликає до люстрації перед кадровими призначеннями

Про це Люстраційний комітет повідомив у своєму зверненні, яке озвучили під час виїзного засідання комітету біля управління лісового та мисливського господарства.
Так, члени комітету вимагають від голови Рівненської ОДА Сергія Рибачка та голови Рівненської облради Михайла Кириллова проведення люстрації перед кадровими призначеннями.

Люстраційний комітет Рівненщини проведе друге виїзне засідання


Крім того, у зверненні зазначено:

"Закликаємо Вас не допустити помилок при призначенні на керівні посади в нашому регіоні, а саме призначення ні в якому разі не можуть бути результатом кулуарних, кланових та квотно-партійних домовленостей.

Нагадуємо, що ціною титанічної боротьби, величезних людських втрат була виборена можливість перезавантаження влади в Україні.

Перший результат і важливий етап до змін вже відбувся – це дострокові вибори Президента України. Наступним кроком повинно стати формування нової вертикалі влади без посадовців, які дискредитували себе співпрацею з попереднім режимом Партії Регіонів і є гвинтиками корупційних діянь.

Нажаль, ми і тепер констатуємо той факт, що призначення на керівні посади відбуваються без широкого громадського обговорення, без проведення конкурсів і поза принципами публічності, компетентності та професійності.

Особливо обурює жителів нашої Рівненщини такі явища, коли на посадах залишаються кадри, що уособлюють злочинну і корумповану систему, а нові призначення відбуваються через таємні домовленості псевдоеліт з колишньої опозиції і влади Януковича.

Такі процеси породжують загрозу реваншу реакційних антинародних і антиукраїнських сил в нашій державі. Ми вимагаємо змінити ситуацію з призначеннями і всіляко сприяти громадському обговоренню посадовців і претендентів на посади вертикалі влади, які безпосередньо впливають на суспільні та економічні процеси Рівненської області".





На правах реклами