Ми у Facebook
17.07.2014, 09:00

Рівненські активісти не пускають чиновників у відпустки під час бойових дій

Рівненські активісти підготували звернення до голови Рівненської ОДА Сергія Рибачка, голови Рівненської облради Михайла Кириллова та міського голови Рівного Володимира Хомка, щоб до закінчення війни скасувати всі відпустки керівництва області, міста та їх заступників, а також начальників управлінь.
Подаємо повний текст звернення:

Голові Рівненської ОДА
Рибачку Сергію Леонідовичу
Голові Рівненської облради
Кириллову Михайлу Михайловичу
Міському голові Рівного
Хомку Володимиру Євгеновичу


група волонтерів
"Допомога армії "Рівне"
ГО "Громада Сарненщини"
ГО "Поліська Січ"

Відкрите звернення

В найважливіший для України час тисячі мешканців області захищають цілісність країни у вогненному пеклі війни на Донбасі. Матері, дружини та діти з острахом і надією дивляться новини, телефонують рідним на фронт. На жаль всю інформацію вони можуть дізнаватися лише з новини, телефону та від волонтерів. Правдиву і оперативну інформацію про події на Сході не повідомляє ні обласна, ні міська влада. І це не єдине не доопрацювання та недбалість з боку чиновників.

Зараз у лавах ЗСУ та нацгвардії Україну захищають більше двох тисяч мешканців краю. Зараз вони воюють у складі: 51 окремої механізованої бригади, 3 окремого полку спеціального призначення, 8 армійського корпусу, 16 окремої бригади армійської авіації, 55 окремої бригади зв'язку, 24 окремої механізованої бригади, 30 окремої механізованої бригади, 72 окремої механізованої бригади, 95 окремої аеромобільної бригади, батальйону територіальної оборони "Горинь", батальйону Нацгвардії "Донбас", 1 та 2 резервного батальйону, батальйонів "Азов","Айдар" та інших підрозділів.

Поки хлопці проливають кров та віддають життя, багато установ і відомств не тільки не допомагають, а й намагаються заробити на нещасті війни.

Так, досі немає точної інформації про кредитні канікули для мобілізованих у всіх банках. Пішов п’ятий місяць, а проблему досі не вирішили. Скажіть, шановні можновладці, чи є у вас хоча б списки тих солдатів, які мають кредити в банках?

Двох військовослужбовців з Дубенщини поранили на сході [+Фото]

Не менш цинічно ведуть себе і українські страхові компанії. Коли до них почали звертатися родичі солдатів з бажанням застрахувати життя бійця, страховики їм відмовили. Це не одна компанія, це зробили практично всі. Родичі були готові оплачувати страхових поліс, тільки б отримати впевненість, що у випадку чого діти солдатів не залишаться без копійки для існування. Однак, представники страхових компанії дуже низько оцінюють шанси військових на виживання і не хочуть втрачати свої кошти. Це нормально?

Вражає ситуація з пораненими рівнянами. Про них можна дізнатися тільки від волонтерів. Ні міська, ні обласна влада не надала жодної офіційної інформації про те скільки поранених рівнян і де вони проходять лікування. Хіба ви вважаєте достатнім зусиллям підготовку ліжкомісць в місцевих лікарнях? Це все на що здатний цілий апарат чиновників медичної галузі?

Тим часом у Рівному та районах створені низка волонтерських рухів, які збирають для військових допомогу. Разом ми вдягаємо, взуваємо та оснащуємо наших солдатів, доставляємо їм продукти. Дуже дивує позиція влади, яка не поспішає допомагати волонтерами або хоча підтримувати з ними постійний зв'язок.

Рівненщина: жителі Млинова подарували правоохоронцям бронежилети

Ми вимагаємо:
1. До закінчення війни скасувати всі відпустки керівництва області, міста та їх заступників, а також профільних начальників управлінь. Вони не мають права відпочивати, коли волонтери і солдати не сплять ночами і борються за майбутнє України.
2. Негайно зв’язатися з родиною кожного солдата, запитати їх про потреби родини та солдати. Скласти списки тих солдатів, які потребують кредитних канікул та негайно вирішити це питання з кожним банком.
3. Сконтактувати з міністерством оборони, міністерством внутрішніх справ, військовими госпіталями та лікарнями в Києві, східних та південних областях. Створити списки поранених рівнян з виказанням контактних номерів та місця перебування поранених рівнян. Теж саме стосується зниклих безвісти.
4. Створити про Рівненській ОДА та Рівненському міськвиконкомі координаційну раду, куди включити начальників профільних управлінь, представників військових комісаріатів, волонтерів, які допомагають армії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ