Ми у Facebook
23.07.2014, 15:01

Україна введе санкції проти Росії

Кабмін створив комітет з впровадження санкцій стосовно кожній фізичній особі або компанії, що підтримує тероризм і сепаратизм в Україні.
Україна готує санкції проти російських фізичних осіб і підприємств, які прямо або побічно підтримують терористів і сепаратистів. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, за словами Яценюка, уряд створив комітет з впровадження санкцій проти РФ, в який увійдуть Міністерство закордонних справ, Мін'юст, економічний і фінансовий блоки уряду, силові і правоохоронні структури.

Кабмін скасував пільги колишнім чиновникам

"Україна введе санкції стосовно кожної фізичної особи, у якої є паспорт громадянина Росії та яка підтримує тероризм і сепаратизм в Україні, прямо або побічно. Комітет бере у виробництво перелік всіх компаній-резидентів Російської Федерації, які прямо або опосередковано фінансують тероризм і бандитизм на території України і підтримували анексію Криму", - сказав Яценюк.

"Мова йде про список як персональних санкцій, а саме - фізичні особи, в тому числі і посадові особи Російської Федерації, причетні до посягання на територіальну цілісність і незалежність української держави, причетні до тероризму або його фінансування та причетні до підтримки і створення незаконних збройних формувань на території України, так і перелік секторальних санкцій проти Росії - а саме конкретні компанії та суб'єкти публічного права, які... підтримували бандитів і терористів, надавали їм фінансове та економічне сприяння. Окреме питання - це питання поставок зброї з боку Російської Федерації на територію України, зброї, з якої вбивають українців і, ймовірно, збили літак малайзійських авіаліній", - сказав він.

Гроші на війну: Що збирається змінити в бюджеті Арсеній Яценюк

Яценюк доручив комітету протягом десяти днів внести на розгляд уряду список персональних і секторальних санкцій проти юридичних і фізичних осіб РФ, які підтримують і фінансують тероризм в Україні.





На правах реклами