Ми у Facebook
01.08.2014, 12:00

На Рівненщині вважають, що децентралізація збільшить можливості громад

Розширення можливостей громад, збільшення ресурсів сіл, селищ та міст, а разом з тим і підвищення рівня життя громадян. Ці та інші аспекти децентралізації державної влади обговорили вчора, 31 липня, за круглим столом управлінці, науковці та юристи.
Уряд з перших днів своєї роботи заявив про децентралізацію влади, а також про передачу більшості повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад.

«Зараз децентралізація влади призведе до розвитку економіки, до появи почуття відповідальності в органів місцевого самоврядування. Адже голова будь якого рівня влади спочатку повинен думати про те, як нагодувати громаду, а вже потім про те, як нагодувати свою сім’ю», - впевнений заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук.

Тривалість передвиборчої кампанії скоротили до 45 днів

Присутнім роз’яснили, що за умови децентралізації влади кожен регіон матиме свої основні сфери відповідальності. Такі, як утримання об’єктів спільної комунальної власності територіальних громад району, транспортна інфраструктура, вторинна медична допомога, виховання та навчання дітей у школах-інтернатах загального профілю.

«Реформа однозначно потрібна, як і зміни до Конституції», - зауважив заступник голови обласної ради Степан Павлюк.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ