Ми у Facebook
06.08.2014, 15:30

Кількість держслужбовців скоротять на 30-50%, - Мін'юст

Кількість державних службовців уже найближчим часом скоротиться на 30-50%, при цьому фонд заробітної плати чиновників буде повністю збережений.
Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі повідомив міністр юстиції Павло Петренко, інформує прес-служба профільного міністерства.

«У державному апараті зараз працює понад 250 тисяч чиновників. Ефективність їх роботи порівняно з вітчизняним приватним сектором вкрай низька. Тому ми плануємо значне скорочення штату працівників державного апарату, яке досягне 30-50%», - сказав міністр юстиції.

На Рівненщині скоротять 10 відсотків держслужбовців

«Ми проведемо повну очистку і переатестацію працівників державного апарату. В першу чергу це стосується представників судових і контрольних органів», - зазначив Павло Петренко.

На його переконання, важливою складовою при відборі нових чиновників, представників судових органів і органів прокуратури повинна бути перевірка їх майнового стану.

«Це нонсенс, коли ці особи за офіційними даними бідні, як церковні миші, а їхні родичі змогли стати настільки успішними бізнесменами, їм би і Рокфеллер позаздрив», - зазначив міністр.





На правах реклами