Ми у Facebook
12.08.2014, 15:43

Російський "гуманітарний конвой" вирушив до України

Фото: cont.ws

Російський "гуманітарний конвой" на території України будуть супроводжувати представники ОБСЄ.
Як передає УНН з посиланням на Reuters, що посилається на джерело,
"Гуманітарний конвой, в тому числі велика партія допомоги з Росії, який вирушив до України у вівторок, супроводжуватиметься представниками Організації з безпеки і співробітництва в Європі всередині України", - повідомило джерело видання.

Цей "гуманітарний вантаж" із РФ перевантажать на машини "Червоного хреста" на контрольованому Україною пункті пропуску на ділянці кордону між Білгородською та Харківською областями.

Тим часом у Червоному хресті повідомили, що Росія порушила домовленість із Червоним хрестом і відправила гуманітарний вантаж в Україну, не надавши попередньо список того, що знаходиться в вантажівках.

Спеціалісти займуться захистом прав тих, хто опинився у полоні сепаратистів

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив представник Міжнародного Комітету Червоного Хреста Андре Льорш.

"Основною умовою для нашої співпраці з місією поставок гуманітарної допомоги з Росії є передача нам предметів допомоги для перевірки. В даному випадку передача повинна здійснюватися в офіційній точці на українському кордоні", – пояснив Льорш.

Вашингтон назвав Путіна винним у трагедії з «Боїнгом»

Він додав, що організація сама визначає, хто має отримати допомогу.

За словами представника Червоного хреста, організація робить все для того, щоб залишатися нейтральною і не втягнутою в конфлікт.

А речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що жодна гуманітарна колона ще не є сертифікованою і не отримала права увійти на територію України.

Раніше колишній президент України Леонід Кучма заявив, що російська гуманітарна колона перетне кордон у Харківській області і попрямує до Луганська.

ЄС погодив нові санкції щодо Росії

Він також оприлюднив короткий список того, що знаходиться в вантажівках: продовольство, у тому числі 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного обладнання та ліків, 12 тисяч спальних мішків, 69 електростанцій різної потужності.

У свою чергу українська влада наполягає, що не дозволить колоні перетнути український кордон – вантаж повинен бути перекладений в вантажівки Червоного хреста, які будуть орендовані організацією.

За матеріалами УНН та Українська правда.





На правах реклами