Ми у Facebook
15.08.2014, 11:30

Військовий податок: хто і скільки платитиме на армію (РОЗ’ЯСНЕННЯ)

У Податковому законодавстві внесено зміни, за якими кожен громадянин сплачуватиме 1,5 відсотки із заробітної плати, із виграшів у державних та недержавних лотереях. Про це розповів в.о. начальника ГУ Міндоходів у Рівненській області Дмитро Зайцев.
Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів України», яким запроваджено військовий збір, вже набрав чинності 3 серпня. Збір стягуватиметься за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб. Платниками податку є фізичні особи — резиденти та нерезиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні, податкові агенти.

За попередніми підрахунками із Рівненської області до бюджету надійде близько 40 млн грн.

Рівненщина: на дорогах награбували 50 тисяч грн бюджетних коштів

– Це внесок кожного українця у боротьбу з агресією, із ворогами. Кожен із нас має відповідально і з розумінням поставитися до такого кроку. Адже ці кошти буде витрачено на забезпечення наших військових, на підтримку біженців, на відновлення територій, їх інфраструктури, які зазнали руйнувань під час бойових дій. Переконаний, що ці кошти спрямують і на медичну і психологічну реабілітацію усіх, хто нині воює на сході, на соціальне забезпечення тих сімей, які втратили годувальників, – зауважив Дмитро Зайцев.


Військовий податок: Хто і з чого має сплачувати


Сплата цього податку буде аналогічно податку з доходів фізичних осіб, він буде утримуватися при виплаті зарплати. Це відбуватиметься через роботодавців, адже особою, відповідальною за нарахування, утримання і перерахування податку до бюджету із заробітної плати, є саме роботодавець.

Що стосується оподаткування інших доходів, то відповідальність за їх оподаткування покладена на податкових агентів. Наприклад, при виграші в лотерею, громадянин отримає на руки суму, з якої вже буде утримано 1,5% нового збору. Якщо ж ви укладете договір купівлі-продажу майна (квартири, машини тощо), то від загальної суми договору необхідно буде також перерахувати 1,5% збору.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ