Ми у Facebook
18.08.2014, 15:48

Рівненщина: «Податки мають витрачатися там, де вони збираються»

У Рівненській області триває обговорення Концепції реформування податкової системи України. Долучитися до цього процесу можуть не лише бізнесмени, а й представники громадськості.
"Для нас це рух у європейському напрямку. Це важливий процес. Якщо нині не провести таку реформу, то це призведе до стагнації економіки і ми опинимося "на дні", – наголошує в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Рівненській області Дмитро Зайцев.

Рівненщина залучена у процес реформування податкової системи України

Основні аспекти реформування податкової системи України такі:

1. Поменшає податків і зборів – із 22 залишиться тільки 9, що дозволить нам зменшити кількість тих, хто адмініструє податки, а також зосередитися на контролі основних податків, не відволікаючсиь на дрібні збори.

2. Скорочення кількості податків і зборів дозволить зменшити кількість звітів, спростити систему обліку та економити час платників податків.

3. Реформування податку на прибуток на основі бухгалтерського обліку спростить процедури обліку та звітності.

4. Також буде запроваджена прозора система надання пільг аграріям.

"Передбачається і переведення податків із загальнодержавних до місцевих. Це дозволить підвищити самостійність місцевих бюджетів та децентралізувати їх наповнення. Я вважаю, що податки мають витрачатися там, де вони збираються. Усі ці надходження мають контролюватися громадою на місцях", – говорить Дмитро Зайцев.

Усі ці зміни жодним чином не зашкодять тим, хто сплачує податки. Подстраждають лише ті, хто ухиляється від сплати, використовує тіньові схеми.

Ознайомитися із Концепцією можна на веб-порталі ДФС та за адресою http://minrd.gov.ua/data/files/22855.pdf





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ