Їстівні квіти - модний тренд у сучасній кулінарії
До вашої уваги — ТОП-10 квітів, які з успіхом використовуються у гастрономії та кондитерській справі, і не тільки в ресторанах високої кухні, а й вдома.
Нагідки або календула (Calendula officinalis)
Багаті на каротин дрібні пелюсточки жовтогарячого кольору у багатьох країнах додають перед подачею на стіл до сирів, м'ясних та рибних страв, макаронних виробів та рису, відварної риби а також як наповнювач для сирного крему та вершкового масла, чудово виглядають у салатах і просто на бутербродах.
Герань або пеларгонія (Pelargonium species)
Багато хто полюбляє чай з липового цвіту чи гібіскуса (каркаде або суданська троянда). А чи пробували додавати у чай пелюстки пеларгонії, яка у багатьох росте на балконах і підвіконнях? Квітами та пелюстками герані можна посипати різноманітні десерти, використовувати їх у різноманітних прохолоджувальних напоях та коктейлях, заморожувати у кубиках льоду, використовувати для ароматизації тушкованих та запечених яблук і груш. Зацукровані пелюстки герані також застосовують кондитери для прикрашання десертів, тортів та тістечок.
В ежедневном меню должны быть разноцветные овощи-фрукты
Лаванда (Lavandula angustifolia)
Фіолетові квітки лаванди чудово виглядають у бокалі шампанського, додають пікантності і аромату сосни та кедру шоколадним десертам, тортам і тістечкам (капкейкам), доречні у шербетах та морозиві. Можна використовувати у різних м'ясних стравах та соусах. Один з обов'язкових складників суміші спецій “прованські трави”. Головне - не переборщити, бо смак страви нагадуватиме лавандове мило чи шампунь.
Дачные вкусности. Мятное настроение в зимний вечер
Бурачник або огіркова трава (Borago officinalis)
Ці квітки блакитно-волошкового кольору у формі зірочок, які ростуть на наших городах, широко використовуються у багатьох країнах. У нас чомусь лише додають листя, що має смак свіжих огірків, у холодні супи і весняні окрошки. А квітки бурачника можна додавати у різноманітні лимонади, пунші, коктейлі на основі джину, у фруктові шербети, ними прикрашають торти, сирні запіканки і чизкейки. Блакитні зірочки можна заморозити у кубиках льоду.
Настурції (Tropaeolum majus)
Спробуйте скуштувати яскраво-оранжеву квітку настурції. У неї неймовірний аромат і легкий присмак перцю та пряний післясмак. Цілі квітки настурції дуже популярні не тільки на батьківщині у Мексиці, а й у світовій гастрономії. Їх додають до різноманітних салатів, сирів, відкритих запіканок та бутербродів, холодних закусок. До речі, настурція повністю їстівна рослина. Паростки додають у салати, а пуп'янки маринують замість каперсів.
Троянди (Rosa species)
Прекрасні на вигляд і ніжно-оксамитовими на смак пелюстками можна оздоблювати морозиво, десерти, салати, вони чудово дивляться у кубиках льду і коктейлях на основі шампанського. А сиропи, варення та лікери з тояндових пелюсток - фірмові "фішки" справжніх господинь. Зацукровані пелюстки — чудова окраса романтичних тортів та святкових десертів. Їстівні практично всі види дикоростучої троянди та шипшини.
Фіалки (Viola odorata)
Зацукровані квітки лісових фіалок та віол (братиків) - улюблений десерт середньовічних європейських королев і принцес. І сьогодні ароматні віоли - чудова прикраса для зелених салатів, фруктових і кремових десертів, різноманітних прохолоджувальних напоїв та навіть кави з молоком. Їх можна заморожувати у кубиках льоду для пуншів та коктейлів. Чудовий варіант — жменю квіток змішати з 100 г рідкого меду і пригостити гостей через кілька тижнів фіалковим медом! Або просто додати жменю фіалок для аромату у цукерничку з цукром й залишити на тиждень.
Як створити квітник на балконі [+ПОРАДИ]
Маргаритки (Tagetes species)
Виявляється, маленькими пелюстками маргариток можна посипати салати, бутерброди, варені овочі, рис та інші гарніри, використовувати як наповнювачі для вершкового масла. А ми в дитинстві їх збирали на галявинах і з острахом куштували на смак, як і більшість згаданих вище квітів )
Квіти кабачків та гарбузів
Великі жовті квітки кабачків, гарбузів, патисонів, цукіні — одні з наймачніших. Жіночі квітки швидко вянуть, утворюючи завязь плода, а чоловічі залишаються свіжими досить довго. Їх їдять сирими, додають у салати, фарширують різними начинками, смажать у клярі. Неймовірна екзотика для нас і смакота!
Гладіолуси (Gladіolus)
Виявляється, свіжі пелюстки гладіолусів можна фарширувати (чудова ідея для фуршетів!) і додавати у різноманітні овочеві й листкові салати. Смак тонкий та ніжний. Але перед використанням обов'язково видаліть тичинки та маточки і промийте!
ТОП-5 самых полезных лечебных растений в летнюю жару +ФОТО
Як зацукрити квітки та пелюстки
Зібрані у чистому місці квіти акуратно промийте у посуді з водою і обсушіть на серветці. Легко збийте яєчний білок і тонким пензликом повністю змастіть пелюстки або цілі квітки чи пуп'янки. Потім посипте через чайне ситечко цукровою пудрою. Струсніть зайву пудру і висушіть на серветці. Цілі троянди обв'яжіть ниткою навколо стебла і підвісьте квіткою донизу, щоб не пом'яти пелюстки й зберегти форму квітки.
напої, морозиво, торти, десерти, зацукровані, страви, їсти, пелюстки, квіти
16 жовтня: свята, традиції, звичаї та прикмети дня
16 жовтня 2024 року відзначають Всесвітній день гідності, Всесвітній день здорового харчування, День алерголога, Всесвітній день хребта та Всесвітній день анестезіолога. Православні християни за новим церковним календарем відзначається день пам'яті святого мученика Лонгина, сотника.
переглядів: 75
Гороскоп на 16 жовтня: що приготували зірки для кожного знаку зодіаку?
Астрологи підготували гороскоп на 16 жовтня. Цей день варто провести за звичним сценарієм, адже якісь несподівані зміни та відхилення від плану можуть не принести нічого доброго. Проте саме сьогодні Скорпіонам не варто довіряти таємниці, а Близнюкам – робити масштабні покупки
переглядів: 170
Мав поїхати в Англію на роботу, але пішов захищати Україну
25-го лютого 2022 року повинен був їхати на роботу в Англію, натомість пішов в ТрО. Початок повномасштабного російського вторгнення Михайло зустрів вдома у Рівному. На той момент йому було 22, тож обов’язку йти на службу в нього не було. Але було розуміння, що він мусить.
переглядів: 381
15 медалей завоювали наші ветерани у Мадриді
У столиці Іспанії відбулися перші міжнародні спортивні змагання серед ветеранів війни Strong Spirit’s Games. Змагання проходили в межах фестивалю Арнольда Шварценеггера.
переглядів: 366
Завтра Рівне проститься із Захисником
Завтра Рівне попрощається із загиблим Героєм Сергієм Нестерчуком, який віддав своє життя у боротьбі за свободу України…
переглядів: 402