Ми у Facebook
29.08.2014, 12:34

ВІДЕО: Бій на державному кордоні України [+Відео]

ілюстративне фото

Ось два приклади боїв за контроль над пунктом пропуску «Успенка» на державному кордоні України.
Прес-служба Держприкордонслужби України розповіла про два приклади боїв за контроль над пунктом пропуску «Успенка», що відбулися 23 серпня 2014 року.

Прикордонний наряд виявив автомобільну колону терористів, яка рухалася в напрямку населеного пункту Лисиче. В колоні загальною протяжністю близько 1,5 км слідували 2 БТР-80 УРАЛи, КАМАЗи, броньовані мікроавтобуси та легкові автомобілі з георгіївськими стрічками.

Після початку обстрілу колони, вона розділилась і частина її вирушила польовими дорогами в напрямку пункту пропуску «Успенка».

ТОП-5 соціальних роликів на підтримку української армії

Об’єднані сили прикордонних нарядів та підрозділу Національної Гвардії атакували терористів. У результаті бою було знищено понад 20 одиниць техніки, 26 терористів (здебільшого чеченської та російської національності), 2 бойовиків було поранено.

Рівненщина: командир, що повернувся з АТО, збиратиме кошти для своїх бійців

Фактично в цей же час від підрозділу Національної Гвардії, який здійснював несення служби з прикриття перехрестя Успенка – Лисиче – Калинове, надійшла інформація про бойове зіткнення з колоною бойовиків.

З метою надання вогневої підтримки прикордонники висунулись до вказаного перехрестя. На відстані близько 800 м від населеного пункту Лисиче вони виявили колону бойовиків та відкрили по ній вогонь. Після знищення «КАМАЗу» з боєприпасами та ще кількох одиниць техніки, прикордонники відійшли до лісосмуги з метою перезарядки озброєння БТР-80.

У Рівному проведуть благодійний рицарський турнір, щоб підтримати армію

Після відходу прикордонників по місцю їх попереднього знаходження бойовиками було відкрито вогонь з 82 мм мінометів. Українські силовики втрат не зазнали. Разом з підрозділом Національної гвардії було здійснено зачистку лісосмуг, прилеглих до місця попереднього бою.






На правах реклами