Ми у Facebook
03.09.2014, 15:53

Порошенко та Путін домовилися про закінчення війни? [ОНОВЛЕНО]

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.
Результатом розмови стала домовленість про постійне припинення вогню на Донбасі. Було досягнуто взаєморозуміння щодо кроків, які сприятимуть встановленню миру.

За інформацією прес-служби Президента України

Натомість у Кремлі повідомили, що Порошенко і Путін "обмінялися думками щодо того, що потрібно зробити в першочерговому порядку для якнайшвидшого припинення кровопролиття на південному сході цієї країни".

Українська правда пише, що Путін розповів, про що саме він говорив з Порошенко. Його позиція складаєтсья із 7 пунктів.

В якості першого заходу він назвав "припинення активних наступальних операцій збройних формувань ополченців Південого-Сходу України на донецькому і луганському напрямках".

"Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню".

"Третє - передбачити здійснення повноцінного та об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки".

"Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту".

"Далі - організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх" без будь-яких попередніх умов".

"Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області".

"І, нарешті, сьоме - забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури".





На правах реклами