Ми у Facebook
04.09.2014, 18:20

Порошенко готовий 5 вересня наказати силам АТО припинити вогонь

Фото: president.gov.ua

Але при умові початку мирних переговорів у Мінську.
Президент України Петро Порошенко готовий у п'ятницю, 5 вересня, о 14:00 за київським часом, наказати силам антитерористичної операції на Донбасі припинити вогонь.

Про це він заявив у четвер, 4 вересня, у рамках саміту НАТО в Уельсі.

Ключовим елементом мирного плану є припинення вогню! Сподіваємось, що імплементація мирного плану розпочнеться завтра - повідомив у Twitter Петро Порошенко.

"Порошенко: завтра може бути розпочата імплементація мирного плану", – написав у Twitter прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

"Завтра в Мінську буде підписано документ про поетапне впровадження українського мирного плану. Якщо зустріч відбудеться, я дам доручення Генштабу про припинення вогню", – цитують Петра Порошенка світові ЗМІ.

При цьому, за його словами, умовою є початок мирних переговорів в Мінську.

У Мінську можуть підписати мирний план для Донбасу

Нагадаємо, 5 вересня у Мінську заплановано переговори тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ за участю лідерів бойовиків ЛНР і ДНР. Як зазначає НБН, Петро Порошенко очікує підписання 5 вересня в Мінську покрокового плану врегулювання конфлікту в Україні.

Нагадаємо, 4-5 вересня в Уельсі проходить саміт країн НАТО за участю української сторони.

Чого слід чекати від саміту НАТО в Уельсі?

Президент України Петро Порошенко провів одночасно зустріч з президентом США Бараком Обамою, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, президентом Франції Франсуа Олланд і прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці в рамках саміту Північноатлантичного Альянсу.

Порошенко та Путін домовилися про закінчення війни? [ОНОВЛЕНО]





На правах реклами