Готуємо смачну халву вдома
ІНГРІДІЄНТИ:
1 ст. цукру
1 ст. пшеничного борошна
1 ст. горіхів
2 ст. води
1 год. Л. ваніліну
100 гр. масла.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Будь-які горіхи (найчастіше використовують арахіс або волоські) подрібнити, але не в муку, а до стану дрібної крихти, потім обсмажити до золотистого кольору. Масло розтопити на сковороді, в нього всипати муку і обсмажити теж до золотистого кольору, додати горіхи. Цукор розчинити у воді і проварити хвилин 5, поки сироп не почне загустати. Потім змішати горіхово-борошняну суміш і сироп, проварити ще трохи, поки суміш не придбає густоту сметани. Після цього халву можна викласти в форму для застигання. Попередньо форму змастіть маслом, щоб готова халва легше відставала.
Їстівні квіти - модний тренд у сучасній кулінарії
Халва з соняшнику
ІНГРІДІЄНТИ:
2 ст. неочищених насіннячок соняшнику
150 г нерафінованої соняшникової олії
1,5 ст. пшеничного борошна
1/3 ст. води
1 ст. цукру
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Насіннячка ретельно промиваємо під струменем води, постійно перетираючи їх руками. Сушимо і обсмажуємо до готовності. Потім подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Повинна вийти кашоподібна маса. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді, поки вона не зарум'яниться, змішуємо з насінням і ще раз перекручуємо в м'ясорубці або комбайні. Потім готуємо сироп з води і цукру. Коли він готовий, додаємо масло і суміш борошна з насінням. Все перемішується до однорідного стану і викладається в форму для застигання.
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
ПОРАДИ
Смачна халва вийде лмше із свіжих горіхів і насіння. Завжди пробуйте їх на смак, щоб вони не були гіркими. Якщо попадеться кілька зіпсованих зерен, смак халви вже вийде іншим.
Це ж стосується і масла: використовується нерафіновану соняшникову олію, зверніть увагу на її смакові якості. Вона повинно бути не тільки свіжою, але ще й мати ненасичений смак.
При варінні сиропу цукор коштує засипати в уже киплячу воду. Якщо засипати цукор в сиру воду, то смак у халви буде трохи гірше. Для аромату в будь-яку халву можна класти кілька грам ваніліну. Замість цукру можна використовувати і мед. Замість 1 ст. цукру знадобиться 1,5 ст. меду. Не забувайте, що мед не просто додасть солодкість, але і подарує халву типовий мідний присмак.
З початку року вже 13 виявлених загиблих на пожежах на Рівненщині
За перші 30 днів нового 2025 року на Рівненщині вже виникло рівно 85 пожеж.
переглядів: 116
У Дубенському районі родини полеглих Героїв отримали державні нагороди
У Дубенському районі відбулося вручення державних нагород родинам дев’яти полеглих Захисників України. Відзнаки, присвоєні посмертно, є символом вдячності за їхню мужність та відданість Батьківщині.
переглядів: 140
Рівненські фахівці навчалися працювати з родинами зниклих безвісти захисників
У Львові завершився всеукраїнський курс «Робота з сім’ями безвісти зниклих», в якому взяли участь фахівці комунального закладу "Будинок ветеранів".
переглядів: 211
30 січня: день пам’яті трьох великих святих
30 січня православні християни вшановують пам’ять трьох визначних святих – Василія Великого, Івана Богослова та Івана Златоуста. Це особливий день у церковному календарі, адже кожен із цих святих зробив вагомий внесок у розвиток християнства, богослов’я та морального вчення.
переглядів: 184
Церковний календар на лютий 2025 року: перелік свят за новим та старим календарем
Окрім Стрітення Господнього, лютий 2025 року також багатий на інші важливі церковні події. Зокрема, православні віряни відзначатимуть день інтронізації блаженнішого митрополита Київського і всієї України Епіфанія, а також вшанують початком Сирного тижня (Масляної), який передує Великому посту.
переглядів: 298