Готуємо смачну халву вдома
ІНГРІДІЄНТИ:
1 ст. цукру
1 ст. пшеничного борошна
1 ст. горіхів
2 ст. води
1 год. Л. ваніліну
100 гр. масла.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Будь-які горіхи (найчастіше використовують арахіс або волоські) подрібнити, але не в муку, а до стану дрібної крихти, потім обсмажити до золотистого кольору. Масло розтопити на сковороді, в нього всипати муку і обсмажити теж до золотистого кольору, додати горіхи. Цукор розчинити у воді і проварити хвилин 5, поки сироп не почне загустати. Потім змішати горіхово-борошняну суміш і сироп, проварити ще трохи, поки суміш не придбає густоту сметани. Після цього халву можна викласти в форму для застигання. Попередньо форму змастіть маслом, щоб готова халва легше відставала.
Їстівні квіти - модний тренд у сучасній кулінарії
Халва з соняшнику
ІНГРІДІЄНТИ:
2 ст. неочищених насіннячок соняшнику
150 г нерафінованої соняшникової олії
1,5 ст. пшеничного борошна
1/3 ст. води
1 ст. цукру
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Насіннячка ретельно промиваємо під струменем води, постійно перетираючи їх руками. Сушимо і обсмажуємо до готовності. Потім подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Повинна вийти кашоподібна маса. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді, поки вона не зарум'яниться, змішуємо з насінням і ще раз перекручуємо в м'ясорубці або комбайні. Потім готуємо сироп з води і цукру. Коли він готовий, додаємо масло і суміш борошна з насінням. Все перемішується до однорідного стану і викладається в форму для застигання.
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
ПОРАДИ
Смачна халва вийде лмше із свіжих горіхів і насіння. Завжди пробуйте їх на смак, щоб вони не були гіркими. Якщо попадеться кілька зіпсованих зерен, смак халви вже вийде іншим.
Це ж стосується і масла: використовується нерафіновану соняшникову олію, зверніть увагу на її смакові якості. Вона повинно бути не тільки свіжою, але ще й мати ненасичений смак.
При варінні сиропу цукор коштує засипати в уже киплячу воду. Якщо засипати цукор в сиру воду, то смак у халви буде трохи гірше. Для аромату в будь-яку халву можна класти кілька грам ваніліну. Замість цукру можна використовувати і мед. Замість 1 ст. цукру знадобиться 1,5 ст. меду. Не забувайте, що мед не просто додасть солодкість, але і подарує халву типовий мідний присмак.
У Рівному відкриють меморіальну дошку в пам'ять про Ярослава Гранітного
Завтра, 22 листопада, о 8:50 на фасаді Рівненського ліцею №8 відбудеться відкриття дошки пам'яті загиблому Герою Ярославу Гранітному
переглядів: 137
Зрадників України позбавлятимуть державних нагород: деталі закону
20 листопада Верховна Рада України підтримала законопроєкт №11410, який регулює механізм позбавлення державних нагород осіб, що вчинили тяжкі злочини чи підтримують російську агресію.
переглядів: 314
Реформа МСЕК в дії: як зміниться підхід до оцінювання інвалідності
Сьогодні, 20 листопада, Верховна Рада прийняла у першому читанні урядовий законопроєкт, який створює нову систему оцінювання повсякденного функціонування експертними командами замість застарілих та корумпованих МСЕК.
переглядів: 322
Викрили посадовців ЗСУ, які «переплатили» 27 млн бюджетних грн на закупівлі запчастин до бойових літаків
Контррозвідка Служби безпеки та детективи НАБУ викрили на корупції двох посадовців Командування Сил логістики ЗСУ.
переглядів: 302
Введення в храм Пресвятої Богородиці: історія, значення та традиції свята
Завтра, 21 листопада, православні християни відзначатимуть одне з дванадцяти найбільших свят церковного року — Введення в храм Пресвятої Богородиці.
переглядів: 410