Ми у Facebook
09.09.2014, 10:26

Рівненська область: Високопосадовець МВС вчинив стрілянину на дорозі [+Відео]

Троє людей поранено внаслідок стрілянини, в якій фігурує заступник керівника Департаменту спеціальних операцій МВС України, полковник міліції Михайло Бузинарський. Інцидент стався неподалік Рівного на трасі Київ-Чоп.
За офіційною інформацією правоохоронців, відкрив вогонь посадовець, по тому як порушив правила дорожнього руху. Втім, міліціянт стверджує, що сам став жертвою невідомих бандитів.

Михайло Бузинарський своїм Мерседесом їхав до Рівного. Як стверджують інші учасники конфлікту, посадовець створив аварійну ситуацію на дорозі, ледь не перекинулася вантажівка. Свідками порушення правил руху стали водій і пасажири Фольксваґена, які їхали позаду.



Василь Шевчук, пасажир Фольксваґена:
- Там їхали велосипедисти, діти і машина сопровожденія. Фура пристановилась, а цей летів на цьому Мерседесі за цею фурою, різко гальмує...

Люди заблокували автомобіль правоохоронця, хотіли його затримати та викликати міліціянтів. І на думку не спало, що зухвалий водій застосує зброю.

- Тільки порівнявся з нами, в нашу сторону пістолета, але водітель різко дав по тормозах, і він поїхав - вистрелив, і в нас не попало, веде далі Василь Шевчук.

Та за мить знову пролунали постріли. Пасажир Фольксваґена вижив лише завдяки оперативній кваліфікованій допомозі лікарів.

Оксана Полюхович, лікар реанімації Рівненської обласної лікарні:
- Поступив у стані важкому, у нього діагноз - вогнепальне поранення лівої клубової ділянки, наскрізне пошкодження сечового міхура і кровотеча в об'ємі п'ятсот мілілітрів приблизно. Загроза для життя була, але проведено оперативне втручання, зараз стан середньої важкості.

Бузинарський активніше здаватиме порушників прокуратурі

Легкого вогнепального поранення дістав і 42-річний Вадим. Він також їхав у Фольксваґені. Йому надали медичну допомогу на місці. Обурені люди згодом дізналися, що з ушкодженнями й водій Мерседеса - полковник міліції Михайло Бузинарський.

Богдан Мароник, ортопед-травматолог Рівненської обласної лікарні:
- Куля пройшла крізь праве стегно, крізь м'які тканини, судини не були задіяні, але утримується набряк правого стегна. Зараз він отримує комплексне лікування.

Поспілкуватися з посадовцем при погонах журналістам не вдалося. Біля його палати чергують охоронці.
- Він не бажає спілкуватись.
- Ви зараз як його охорона?
- Охороняємо громадський порядок.
- У лікарні громадський порядок чи це його особисто?
- Так, звичайно. Всі питання в прес-службу.

А вже наступного дня міліціянт покинув лікарню. Раптом у понеділок він знову - в медзакладі, ба більше - в реанімації.
- Ало, Михайло Юрійович?
- Це не Михайло Юрійович.
- А можна з ним поговорити? Нам сказали, що це його номер.
- Не можна, Михайло Юрійович знаходиться в реанімації.
- А в якій? В Київській чи в Рівному? Бо ми з цього приводу. Це з телеканалу НТН.
- Передзвоніть, будь ласка, краще завтра або післязавтра.

У Рівненській прокуратурі кажуть: місцеперебування Бузинарського їм відоме. Чи була зброя в інших учасників конфлікту, і чи міг правоохоронець зумисне поранити себе - працівники не повідомляють, посилаються на таємницю слідства.

Михайло Микула, керівник слідчого відділу Рівненської обласної прокуратури:
- На даний час призначені судові експертизи, поки немає висновків, я коментувати нічого не буду.

Одразу після конфлікту Михайло Бузинарський запевняв, що на дорозі на нього напали п'ятеро бандитів. Він не заперечував, що стріляв, але, каже, лише в повітря. Напад правоохоронець пов'язує з професійною діяльністю. Попри це йому вже оголошено про підозру у скоєнні бешкету із застосуванням вогнепальної зброї.





На правах реклами