Ми у Facebook
15.09.2014, 16:06

До 1 січня 2015 року всю худобу мають зареєструвати за нормами ЄС

Президент України підписав Закон про введення обов’язкової ідентифікації та реєстрації всіх сільськогосподарських тварин - великої рогатої худоби, свиней, коней, овець та кіз.
Як повідомляє офіційне інтернет-предстваництво Президента України, глава держави підписав Закон № 1648-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин», згідно з яким вводиться обов’язкова ідентифікація та реєстрація у Єдиному державному реєстрі тварин всіх сільськогосподарських тварин.

Тільки в разі введення обов’язкової ідентифікації та реєстрації всіх сільськогосподарських тварин, як передбачено законодавством ЄС, держава може гарантувати споживачам, що вони вживатимуть м'ясо-молочну продукцію відомого походження – від зареєстрованих тварин, стан здоров’я яких підлягає обстеженню, а отже, така продукція є безпечною, зазначає прес-служба Президента.

Таким чином, цим Законом законодавство України приводиться у відповідність до законодавства Європейського Союзу, створюється система постійного контролю за станом здоров’я всіх тварини - великої рогатої худоби, свиней, коней, овець та кіз - та ветеринарно-санітарним станом всіх господарств країни.

З метою забезпечення виконання обов’язку власників та утримувачів тварин здійснювати ідентифікацію та реєстрацію тварин Закон встановлює відповідальність за порушення законодавства в цій сфері. Водночас передбачається, що у період до 1 січня 2015 року така відповідальність до громадян не застосовується.

Вартість робіт та послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, що утримуються і розводяться населенням, буде компенсуватися за рахунок державного бюджету. Також передбачена можливість компенсації такої вартості третіми особами.

Селянам заборонили утримувати та продавати не ідентифіковану худобу

Нагадаємо, на початку 2013 року Міністерство аграрної політики та продовольства України на законодавчому рівні запропонувало запровадити обов'язкову ідентифікацію сільськогосподарських тварин і заборонити утримання і продаж худоби, яка не пройшла державну реєстрацію.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ