Ми у Facebook
20.09.2014, 16:35

Щоб забути про осінню депресію, більше спілкуйтеся з людьми [+ПОРАДИ]

І на душі стає так сумно і тужливо, немає бажання не тільки працювати, але й розважатися. Хочеться спати і навіть плакати. Осіння депресія згідно зі статистикою відвідує близько 40% людей.
Чому так відбувається, в чому причини осінньої депресії? Короткий світловий день, похмура погода, в‘янення природи, все це призводить до зовсім нерадісного настрою, виникає стан туги та апатії, іформує ВКурсе.ua.

Є в цього явища і фізіологічне пояснення. Восени в організмі з’являється підвищена кількість гормону мелатоніну. Цей гормон активно виробляється в темний час доби, а при сонячному світлі він руйнується. Саме надлишком меланіну і пояснюють найчастіше появу депресивного стану в осінній період.

То як подолати осінню депресію? Пропонуємо кілька способів:
- Приведіть до ладу свої думки. Варто усвідомити, що сумно не тому, що «я поганий і все у мене погано», а тому, що осінь надворі. Не треба ставити перед собою непосильні завдання, краще зайнятися задоволенням реальних потреб.

- Заповніть недолік сонячного світла. Якомога більше часу намагайтеся проводити в добре освітлених приміщеннях. Як тільки на вулиці проглядає сонечко, потрібно, як говориться, «ловити момент» і йти на свіже повітря.

- Розфарбуйте світ навколо себе, адже пізньою осінню все стає сірим і похмурим. Одягайте одяг яскравих кольорів, додайте яскравих фарб в інтер‘єр квартири.

- Проводьте час цікаво і з користю. Крім роботи, знайдіть собі заняття до душі. Восени саме час для відвідування театрів, концертів, музеїв. Приємне спілкування в колі сім’ї теж допоможе забути про сірі дні.

- Намагайтеся дотримуватися режиму дня, вставати і лягати в один і той же час.
Харчуйтеся повноцінно. Обов‘язково їжте гарячу їжу, а також продукти, багаті вітамінами групи В (брокколі, рибу, яловичину, сир, мигдаль). Їжте якомога більше свіжих фруктів і овочів. Для підняття настрою можна з’їсти банан, шматок сиру або шоколаду.

- Підбадьоритися допоможуть трав'яні чаї, наприклад, настій китайського лимонника. Відвар шипшини і настоянка елеутерококу також піднімуть тонус організму.

Існує ще багато легких і доступних способів підняти настрій, але якщо вони не допомагають, і депресія затягується, — це серйозний привід звернутися по допомогу до лікаря.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ