Ми у Facebook
20.09.2014, 16:08

Президент підписав закон про безпечність харчових продуктів

Документ передбачає скасування дозвільних документів та процедур, які відсутні в ЄС, а також запровадження європейських принципів регулювання ГМО.
Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1602-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів».

Як повідомила прес-служба Президента України, Закон має на меті:

- гармонізацію законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпечності та якості харчових продуктів,
- забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей та інтересів споживачів,
- створення прозорих умов ведення господарської діяльності, а також підвищення конкурентоспроможності вітчизняних харчових продуктів та зменшення їх ціни.

Які ГМО продають в Україні

Закон передбачає уточнення термінології, видів правопорушень та адекватності міри покарання, створення єдиного контролюючого органу в сфері безпечності харчових продуктів, скасування дозвільних документів та процедур, які відсутні в ЄС, запровадження європейських принципів регулювання ГМО, зокрема, в частині реєстрації джерел ГМО, а не продуктів, вироблених з них.

Рівень безпеки харчових добавок

Тим часом в Україні вже присутні деякі генно-модифіковані культури. Зокрема, приблизно 35% кукурудзи та 70% соєвих бобів у нас вирощують із ГМО-насіння, пише ПроАгро.





На правах реклами