Ми у Facebook
20.09.2014, 11:00

В Україні можуть ввести четверту хвилю мобілізації: що це означатиме для населення

Про те, що в Україні не виключають проведення четвертої хвилі мобілізації повідомив глава Міноборони.
Крім того, про четверту мобілізаційну хвилю говорить і міністр закордонних справ Валерій Гелетей. В розмові з журналістами у Варшаві в п'ятницю, 19 вересня, він зауважив, що "Можливий і четвертий етап мобілізації", - пише "Українська правда".

Нагадаємо, що з 22 липня по 9 вересня в Україні тривала третя хвиля мобілізації. Водночас, якщо врахувати, що попри оголошене 5 вересня перемир’я, бойові дії на сході України не вщухають. Тому не виключають введення і четвертої хвилі.

Кого призвуть у ході третьої хвилі мобілізації

Стереотипне уявлення українців, що у ході четвертої хвилі "забиратимуть усіх". Насправді, такий стан справ відбувається тільки при введенні повної мобілізації.

- В принципі четверта хвиля ще не означає що це повна мобілізація. От вже оголошення повної мобілізації дійсно означатиме, що будуть кликати всіх, хто може тримати зброю в руках, - розповів виданню "Вголос" експерт Микола Сунгуровський. - Наш мобілізаційний резерв дозволяє не залучати до цієї четвертої хвилі дітей, тобто «пацанів», які не служили в армії. Натомість треба, щоб в армію приходили профі – люди, які знають, як воювати, а також добровольці, які готові стати в лави української армії.





На правах реклами