Ми у Facebook
24.09.2014, 11:27

На Рівненщині найпопулярніші медичні та педагогічні спеціальності

Найбільше заяв цьогоріч абітурієнти подали до Рівненського державного гуманітарного університету (11866 заяв). Такі результати підсумків Вступної кампанії на Рівненщині. Всього до ВНЗ державної форми власності подано майже 37 тисяч заяв.

«У порівнянні із минулим роком суттєво зменшилася кількість бажаючих вчитися на заочній формі, в цілому на 42,4 відсотки. На 3,9 відсотки стало більше вступників, які подавали сертифікати із результатами зовнішнього незалежного оцінювання. На 25,7 відсотків стало більше заяв від абітурієнтів категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», - зазначив заступник голови РОДА Олександр Савчук.

У Рівному білі ведмеді їздили на велосипедах

Якщо у попередні роки у абітурієнтів найбільше користувалися попитом спеціальності економічного напряму, правознавство, психологія, документознавство та інформаційна діяльність, то у нинішньому році збільшилася кількість абітурієнтів, які бажають здобути педагогічний та медичний фах, технічні спеціальності, повідомляє прес-служба ОДА.

На Рівненщині з'явилася патріотична зупинка


Найбільш популярними професіями серед вступників до професійно-технічних навчальних закладів області є професії кухар – кондитер, помічник машиніста тепловоза, кравець-закрійник, перукар та манікюрниця.





На правах реклами